Zomerdraaidriedaagse

Workshop: Zomerdraaidriedaagse (keramiek)

WACHTLIJST
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
24 aug 2021 10:00 - 15:30 woensdag Walstraat 34 3 67,00 200,00

Deze workshop vindt plaats op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 augustus. Wie zich inschrijft meldt zich meteen voor alle drie de dagen aan.

Tijdens de Zomerdraaidriedaagse op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 augustus kun jij je onderdompelen in de technieken van het draaien op de draaischijf.

Alle basistechnieken van het draaien komen aan bod; het centreren, het openen van de vorm, bodem zetten en de vorm optrekken. Als je dat onder de knie hebt kun je oefenen met bolle en platte vormen. Ook leer je hoe je gebruik kunt maken van mallen, leer je ‘van de mast draaien’ en de giffin grip.

Aan het eind van de workshop ben je in staat om kommen en kopjes te draaien, een pot met een deksel, een vaas met een smalle hals of misschien zelfs een theepot met tuit en oor.

Zowel beginners als gevorderden kunnen zich aanmelden.

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Susan van Straten

Docent Keramiek

Lesgeven bij VRIJDAG

Lesgeven bij VRIJDAG vind ik prettig door de samenwerking met cursisten en collega’s met kunst en ambacht als gemeenschappelijke passie. In de cursus ontwikkel ik samen met mijn collega Liesbeth Kamp nieuwe lesprogramma’s. Tijdens de cursus begeleid ik de deelnemers om steeds een stap verder te komen in hun eigen werk. Als cursist krijg je daardoor veel persoonlijke aandacht. Je leert anders te kijken. Ook de extra’s in de cursus vind ik van belang. Een excursie organiseren of een masterclass van een kunstenaar aanbieden. Blijven vernieuwen vind ik een belangrijk punt.

Trots op!

In het lesgeven kan ik trots worden wanneer er in het lokaal een fijne werksfeer heerst, cursisten elkaar helpen en een cursist vol verbazing en verwondering kan kijken naar een eigen werkstuk of dat van iemand anders. Het mooie van les krijgen is dat je eigenlijk nog niets hoeft te kunnen. Je gaat het leren.

Favorieten

Kunstenaars, designers en keramisten die mij inspireren zijn bijvoorbeeld Anish Kapoor, Andy Goldworthy, Marlene Dumas, Hella Jongerius, Tony Cragg en Tjok Dessauvage. Een jong talent als Daan Roosegaarde kan ik bewonderen om zijn veelzijdigheid; pionier én uitvinder én kunstenaar. Ook heel blij word ik om te kijken naar een ambachtsman of -vrouw die vakwerk aflevert.

Opleiding

HBO Logopedie, Ambachtelijke opleiding Keramische Technieken te Gouda, Didactische bijscholing voor beeldend kunstenaars te Amsterdam.

Meer

Naast lesgeven bij VRIJDAG verzorg ik een cursus keramiek voor ‘Beeldrijk” te Assen op woensdagavond.In Groningen geef ik Minerva studenten basislessen keramiek en verzorg ik workshops, zoals workshops zilverklei, draaien op de draaischijf, werken met aluminiumcement, draadfiguren. Als beeldend kunstenaar maak ik werk in opdracht.

https://www.susanvanstraten.nl/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld