zang-klassiek.jpg

Zang Klassiek

INSCHRIJVEN

Door zangles kun je leren om makkelijker mooi te zingen, waardoor jouw plezier in zingen nog groter wordt. Ben je na het zingen schor, merk je dat je telkens net te weinig adem hebt of vind je het lastig hoge noten te zingen? Wil je hulp bij het voorbereiden op een auditie of bij het zingen van liederen van Schubert? Dan past deze les bij jou!

In de lessen werk je aan een betere techniek. Je doet oefeningen op het gebied van adem, klank, articulatie, houding et cetera. Ook bewegings- en ontspanningsoefeningen kunnen aan de orde komen. Daarnaast pas je het geleerde toe in repertoire en werk je aan voordracht en expressie. Het repertoire kan variëren van eenvoudige liedjes tot aria’s en liederen.

Marian van der Heide

zang

Docent Zang Klassiek

"Zingen maakt je gelukkig!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan les geven bij VRIJDAG vind ik het contact met de leerlingen, met al hun verschillen en niveaus. Daarnaast vind ik het leuk om met gevorderde leerlingen aan repertoire te werken, zoals bijvoorbeeld in de Interpretatieklas. Ik wordt er blij van als mensen door mijn lessen zo vrij en gemakkelijk mogelijk en met veel plezier zingen.

Trots op!

Trots ben ik als ik samen met een leerling een wezenlijke verandering heb kunnen bewerkstelligen in het stemgebruik. Dan is er iets uitgewisseld dat verder gaat dan het zingen van ‘de noten’. 

Favorieten

Favoriete zangers of zangeressen en muziekstukken heb ik wel, maar deze verschillen per periode. 

Opleiding

In 1990 behaalde ik op het conservatorium het diploma Docerend en Uitvoerend Musicus voor Zang Klassiek. Aansluitend heb ik lessen gevolgd in Parijs bij de sopraan Ann Monoyios, een specialiste in barokmuziek. Ik volgde cursussen Adem bij Petra Bodnik en wordt tot op heden gecoacht door Ronald Klekamp.

Meer

Als uitvoerend musicus ben ik volop actief. Ik neem deel aan cantatediensten waar vooral veel Bachcantates worden uitgevoerd, in onder andere de Nieuwe Kerk. Ook zing ik in Duo-Abrazo Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek en in Ensemble Super Librum middeleeuwse muziek.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld