Cursussen en workshops door Gijs van Rhijn

Gijs van Rhijn houdt ervan om te bouwen aan ieders theaterpersoonlijkheid. Samen zoeken naar wat iemand uniek maakt om van daaruit een voorstelling te maken. Wat valt op, wat is bijzonder of irritant aan onszelf en de ander, wat is leuk, wat is een beetje gek? Hij kan er enorm van genieten als het lukt om een voorstelling te maken waarin spelers iets van zichzelf laten zien, iets kwetsbaars of iets dat mensen raakt.

Opleiding en meer

Gijs studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, opleiding schoolmuziek – klarinet. Ook volgde hij de theateropleiding Selma Susanna (THOPSS) te Amsterdam. In 2011 won hij het Cabaret Festival. Momenteel speelt hij muzikale kindervoorstellingen, begeleidt hij workshops (o.a. Buitenkunst) en muziek- en theaterprojecten, organiseert hij bijzondere busritten en ontwikkelt hij samen met zijn partner Mayke Zandstra een plek voor cultuur- en natuurbeleving op de Enne Jans Heerd in Maarhuizen. 

Favorieten/inspiratie

Grote voorbeelden heeft hij niet, maar wel een aantal favoriete artiesten, zoals Daniël Lohues, Maarten van Roozendaal en Bram Vermeulen; authentieke en oprechte podiumpersoonlijkheden.

Ik heb zin om te gaan bouwen aan ieders theaterpersoonlijkheid. Samen zoeken naar wat ieder uniek maakt en van daaruit een voorstelling te maken. Wat valt ons op, wat is bijzonder aan onze omgeving, wat is irritant aan onszelf, wat is leuk, wat is een beetje gek?

Gijs van Rhijn

Workshops en cursussen

Nog even geduld! Binnenkort verschijnen hier de nieuwe cursussen. Kijk ondertussen eens bij ons andere cursusaanbod.
Heb je een vraag?

Verplicht veld