Cursussen en workshops door Hadewych ten Berge

Op 8-jarige leeftijd werd ze meegenomen naar het theaterspektakel De val van Rabenshalle van Perspekt. Ze zag de voorstelling acht keer en wist vanaf dat moment dat ze later theater wilde maken. En zo geschiedde. Ze werkt al ruim dertig jaar als artdirector, decor- en kostuumontwerper en rekwisiteur bij verschillende gezelschappen en producties. En ze geeft les in theatervormgeving. Ze houdt van het ‘vluchtige’ van theater; het vindt plaats in een uniek moment dat nooit meer terugkomt. Dat maakt het magisch.

Opleiding en meer

Ze volgde beeldhouwlessen aan de vrije academie Psychopolis in Den Haag en studeerde Theaterdecor- en kostuumontwerp aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Ze werkte een hele tijd als rekwisiteur bij het Rotterdamse RO-theater en deed de vormgeving voor vele theater/film/televisieproducties zoals Man in Motion, Naar de klote en Metamorphoses en ontwierp kostuums voor vele producties, zoals Issy en Sophius van Theater de Steeg, onder regie van Karin Noeken.

Favorieten/inspiratie

Hadewych heeft vele favorieten, te veel om op te noemen. In elke periode in de geschiedenis waren er kunstenaars en het is bijzonder dat we ons door hun werk een beeld kunnen vormen van de wereld waarin zij leefden.

Ik geef vooral door wat ik zelf ooit geleerd heb zodat de cursisten niet zelf het wiel opnieuw hoeven uit te vinden, maar zich vooral kunnen concentreren om hun eigen ideeën te leren vormgeven.

Hadewych ten Berge

Workshops en cursussen

Nog even geduld! Binnenkort verschijnen hier de nieuwe cursussen. Kijk ondertussen eens bij ons andere cursusaanbod.
Heb je een vraag?

Verplicht veld