Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Hannegijs Jonker

Hannegijs Jonker is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Hannegijs? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Hannegijs Jonker

Over Hannegijs

Hannegijs Jonker houdt van theater in bijzondere, nieuwe, onverwachte vormen. Wanneer wordt iets spannend, mooi, interessant of grappig op het toneel? Hoe creëer je samen een nieuwe werkelijkheid? Dat is wat Hannegijs met haar leerlingen onderzoekt. Ze begint het liefst meteen samen iets te maken, om al doende een wereld aan mogelijkheden te ontdekken en te kijken wat er gebeurt.

Opleiding en meer

Ze volgde de opleiding Theaterdocent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en werkt sindsdien als freelance speler en theater- en educatiemaker bij theatergezelschappen Schweigman&, Marte Boneschansker en Philipp Cahrpit en bij Ookfijn & Co, een theatergroep voor mensen met een beperking.

Favorieten/inspiratie

Hannegijs houdt van theater in bijzondere, nieuwe, onverwachte vormen. Een grote inspiratiebron is het werk van Teatro de los Sentidos in Barcelona. Hun voorstellingen zijn een soort doolhof waar je als toeschouwer doorheen loopt en waar al je zintuigen worden geprikkeld.

Wanneer wordt iets spannend, mooi, interessant of grappig op het toneel? Wat voor sfeer of werkelijkheid kunnen we samen creëren en hoe doen we dat? Dat zijn belangrijke vragen bij mij in de les.

Hannegijs Jonker

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen.