Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Ilse Brul

Ilse Brul is docent Tekenen en Schilderen bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Ilse? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Ilse Brul

Tekenen en schilderen

Over Ilse

Al van jongs af aan houdt Ilse van schilderen en tekenen. Het is haar zielsverlangen om te scheppen en iets met kleur te laten ontstaan. Het schilderen lag bij Ilse voor de hand, omdat er vroeger bij haar thuis allerlei schilderijen aan de muur hingen, ze zelf veel schilderde, operadecors zag en overweldigd was door abstracte schilderijen bij een verzamelaar.

Het leukste aan lesgeven vindt Ilse het overdragen van kennis en ervaring die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan, zodat anderen daar ook plezier van kunnen hebben. En dat doet ze met erg veel enthousiasme, bevlogenheid en positiviteit. Met een groep werken vindt ze leuk, omdat je van elkaar kunt leren en kunt zien wat er nog meer mogelijk is.

Opleiding en meer

Ilse heeft de tweedegraads Lerarenopleiding Tekenen en Kunstgeschiedenis in Nijmegen gevolgd en de eerstegraads opleiding via de Kunstacademie in Arnhem, gevolgd door een studie Vergelijkende Kunstwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Naast haar werk als beeldend kunstenaar is ze sinds kort werkzaam als museumdocent bij het Groninger Museum.

Favorieten/inspiratie

Ilse heeft vele favorieten, waaronder Mitchell, Jorn, Kirkeby, Van Velde, Klee, Kandinsky, Hansen, Af Klint, ten Holt, Manuel, CocoRosie, Rilke, Giotto en kindertekeningen.

Trots op!

Ilse is trots op het laten samenvallen van materialen en technieken in haar werk, en de waardering die ze krijgt doordat men haar werk bijvoorbeeld aankoopt. In haar docentschap haalt Ilse veel voldoening als cursisten blij weg gaan na een workshop en dit ook nog bij anderen aanbevelen.

Ik kan mij een leven zonder kunst niet voorstellen, het is verweven met wie ik ben, waar ik blij van wordt en iets dat ik graag door wil geven.

Ilse Brul

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen.