Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Joëlle Doll

Joëlle Doll is pianodocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Joëlle? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Joëlle Doll

Over Joëlle

Joëlle ervaart het kunnen pianospelen en musiceren met anderen als iets wat bij haar hoort, het is een enorme verrijking voor haar leven. Dat gunt ze haar leerlingen ook!

Opleiding en meer

Joëlle studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en ook een periode bij Jørgen Larsen aan het conservatorium in Trondheim. De piano Suzuki-opleiding heeft ze bij Huub de Leeuw gevolgd. Naast haar baan als pianodocente bij VRIJDAG werkt ze ook bij het Centrum voor de Kunsten in Deventer. Ze organiseert jaarlijks de akoestische popavond samen met VRIJDAG-collega Anne-lie Persson en is de initiator van het Groninger Pianofestival, een tweejaarlijks festival voor piano Suzuki-leerlingen uit het hele land.

Favorieten/inspiratie

Haar grote voorbeeld is Shinichi Suzuki, de bedenker van de Suzuki-methode; het is voor haar de meest natuurlijke manier om een instrument, in haar geval de piano, te leren spelen.

Zelf ervaar ik het kunnen pianospelen en musiceren met anderen als iets wat bij mij hoort. Ik kan er zoveel in kwijt en het is zo'n verrijking voor mijn leven. Dit gun ik al mijn leerlingen ook!

Joëlle Doll