Navigatie overslaan
Kies je cursus

Maris de Jong

Kinderwerkplaats

Over Maris

Met theater kun je de meest onwerkelijke fantasieën waarmaken, en tegelijkertijd ook laten zien hoe bijzonder de allerkleinste, allergewoonste dingen kunnen zijn. Maris de Jong vindt het heerlijk om les te geven, omdat er in een groep altijd unieke situaties ontstaan. Ze vindt een heleboel dingen interessant en inspirerend dus speelt ze graag in op het moment, en op de ideeën van de groep. Altijd op haar eigen vrolijke en energieke wijze.

Opleiding en meer

Ze volgde de opleiding Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Tegenwoordig geeft ze theaterlessen door het hele land en maakt/speelt/regisseert daarnaast voorstellingen, waarbij ze graag alle mogelijke kunstdisciplines door elkaar husselt.

Favorieten/inspiratie

Maris houdt van de fantastische verhalen van Roald Dahl en Toon Tellegen en van de prachtige muziek van Wende Snijders en Spinvis. Mimetheatergroep Bambie is een van haar favoriete theatergezelschappen.

Je fantasie de vrije loop kunnen laten is het leukste wat er is! Dat vind ik dan ook het belangrijkste in mijn lessen. De ruimte kan elke plek zijn, de tijd wanneer we maar willen, en wij alles wat we kunnen bedenken.

Maris de Jong

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen. Bekijk ons hele cursusaanbod.