Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Marit Bamboe

Over Marit

Marit Bamboe houdt van de vrijheid van (dans)theater maken. Om rare, gekke en absurdistische grenzen op te zoeken. Dansen/bewegen op het podium, is meer dan een plié aanleren, het is vooral ook improvisatie; niet te veel nadenken maar doen. En vooral genieten! Zelf heeft ze al ruim vijftig producties gedanst, geregisseerd en geproduceerd en het is elke keer opnieuw weer spannend en verrassend.

Opleiding en meer

Marit studeerde dans bij Grietine Molenbuur aan de MBO Dans. Naast lesgeven bij VRIJDAG maakt ze danstheater en werkt ze als leerkracht in het speciaal onderwijs, als office manager bij een professioneel licht en geluidbedrijf en geeft ze interieur- en stylingadvies.

Favorieten/inspiratie

Een kleine greep uit de mensen die haar inspireren en motiveren: Martha Graham, José Limón, Merce Cunningham, Isadora Duncan, Alma Tadema, Erwin Olaf, Robert Mapplethorpe, Keith Haring, Pina Bausch, Annie Leibovitz, Andy Warhol, Itzik Galili, Jean-Paul Sartre, Phillip Glass, Remy van Kesteren, Nico Muhly, Otis Redding.

Geniet van de lessen, niet te veel nadenken maar doen!

Marit Bamboe