Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Marloes Overweg

Kinderwerkplaats

Over Marloes

Marloes Overweg is docent beeldende kunst bij VRIJDAG. Door goed en kritisch te kijken naar haar omgeving, blijft ze continu haar eigen kijk ontwikkelen. Iets dat ze ook stimuleert bij haar cursisten. Met rust en enthousiasme helpt Marloes de cursist om zijn of haar eigen weg te vinden met tips, maar vooral door het gebruiken van fouten. Want vaak is daar iets heel verrassends van te maken.

Opleiding en meer

Marloes studeerde af aan Academie Minerva en behaalde haar Master Kunsteducatie bij de Hanzehogeschool in Groningen. Ze organiseert onder andere workshops voor basisscholen en middelbare scholen, daarbij trekt ze er samen met de groepen op uit om spullen te zoeken en de omgeving te tekenen. Op die manier combineert ze haar passie voor kunst en natuur.

Favorieten/inspiratie

Het favoriete kunstwerk van Marloes is A Line Made by Walking van Richard Long. Deze Britse landschapskunstenaar en beeldhouwer cre├źerde dit werk door voor langere tijd op een ononderbroken lijn in een grasveld te lopen en het resultaat te fotograferen. A Line Made by Walking wordt gezien als een van Long's meest bekende vroege werken.

Het leukste is als je cursisten ziet groeien. Niet alleen binnen de cursus, maar wanneer zij vertellen dat ze buiten de cursus zelf op onderzoek uit zijn gegaan.

Marloes Overweg

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen. Bekijk ons hele cursusaanbod.