Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Sylvia Dragtstra

Sylvia Dragtstra is docent Schrijftechnieken bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Sylvia? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Sylvia Dragtstra

Over Sylvia

Sylvia is dichter en schrijver. Ze viel voor het vak door de veelzijdigheid van taal: je kan er mee spelen, er je gedachten in verhelderen en er muziek mee maken. Sylvia zegt ja tegen ieder leuk project dat langskomt. Zo schreef ze onder andere teksten voor liedjes van een popkoor en een klassiek koor die nog steeds worden uitgevoerd bij optredens. Ook maakte ze ruimtereizen op KidsLiteraturia van Noorderzon en startte ze een Droomfabriek waarin kinderen een droom voor zichzelf of voor een ander kunnen verzinnen en vormgeven.

Ze staat graag op een podium, of zich dat nou in een bejaardentehuis, patatzaak of stationshal bevindt. Haar gedichten worden bevolkt door drones, pinguïns, wolven en bakstenen. Ze zijn beeldend en abstract tegelijk. Zo probeert ze antwoord te geven op niet te beantwoorden vragen. Sylvia geeft ook workshops en is docent bij de Schrijversvakschool Groningen. Als docent is ze enthousiast, nieuwsgierig, kritisch en aanmoedigend. Daarnaast is ze sinds 2014 lid van de Dichtclub, die ze presenteert en waar ze iedere eerste woensdag van de maand gedichten voordraagt.

Favorieten/inspiratie

Sylvia houdt van kunstenaars die zich op het snijvlak van de disciplines bewegen.

Trots op!

Sylvia is trots dat een tekst van haar op muziek is gezet, op sommige gedichten en op haar studenten.

Het leukste aan lesgeven vind ik om de ontwikkeling van studenten te zien. Inspiratie te bieden. Dat aanbieden wat hen weer een stap verder brengt.

Sylvia Dragtstra

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen.