Wia van Dijk

Cursussen en workshops door Wia van Dijk

Beeldend kunstenaar Wia van Dijk verdeelt haar tijd tussen lesgeven en autonoom werk maken. Haar eigen beeldende ontwikkeling houdt haar scherp, waardoor ze processen van anderen gemakkelijker kan aanvoelen. Wat voor haar het lesgeven bij VRIJDAG bijzonder maakt is de aanwezigheid van meerdere beeldende disciplines in één gebouw. Dat nodigt uit tot interdisciplinair werken. En dat daar volop gebruik van wordt gemaakt, bewijst ieder jaar de tentoonstelling van de beeldhouwgroep ‘Van idee tot verbeelding’.

Opleiding en meer

Wia is opgeleid aan Academie Minerva te Groningen, met als afstudeerrichting Schilderen en Ruimtelijk Werk. Ze geeft les bij VRIJDAG en aan studenten Beeldende Therapie in Leeuwarden. De overige tijd is ze zoveel mogelijk in haar atelier te vinden, waar ze eigen werk maakt, zowel vrij als in opdracht. Haar werk is te zien op verschillende locaties in de openbare ruimte van Groningen en daarbuiten.

Favorieten/inspiratie

Op muziekgebied: Laurie Anderson. In haar vroege carrière was ze een beeldhouwster die toen al experimenteerde met objecten en geluidsculpturen. Op schildergebied: Vermeer, om zijn helderheid in vorm en compositie en Laurie Owens, vanwege de ongedwongen wijze waarop ze stijlen en culturen samenbrengt. Beeldhouwer Anish Kapoor is voor haar de Brancusi van deze tijd. Zijn werken laten een synthese zien tussen geest en materie, tussen denken en voelen.

Aan het einde van ieder cursusjaar geeft beeldbouwgroep 'Van idee tot verbeelding' een tentoonstelling die het beeldend proces en de resultaten toont. Lopend door deze presentatie geniet ik elke keer weer van de verscheidenheid, het individuele karakter van de werken en de intensiteit van het geheel.

Wia van Dijk

Workshops en cursussen

Nog even geduld! Binnenkort verschijnen hier de nieuwe cursussen. Kijk ondertussen eens bij ons andere cursusaanbod.
Heb je een vraag?

Verplicht veld