Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Zen Roorda

Over Zen

Het universele persoonlijk maken en het persoonlijke universeel, dat is theatermaken voor Zen Roorda. Als docent is hij op zoek naar de mens achter de speler. Samen met zijn cursisten onderzoekt hij hun kijk op het leven en hoe die op de vloer tot uiting kan worden gebracht. Elk individu heeft een prachtig eigen bouwwerk aan gedachten, gevoelens en gewaarwordingen. Het is de schoonheid van theater om die bouwwerken op een unieke manier bij elkaar te brengen.

Opleiding en meer

Zen stuurde aan de opleiding Docent Theater aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Vanaf 2010 t/m 2017 was hij regieassistent van een tiental producties van het Noord Nederlands Toneel. Hij assisteerde o.a. Ola Mafaalani, bij haar marathonvoorstelling Borgen. Sinds 2013 is Zen onderdeel van het collectief Illustere Figuren, waar hij schrijft, speelt en vooral regisseert.

Favorieten/inspiratie

Eric de Vroedt, Bo Burnham, Martin McDonagh

Het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG vind ik om het universele persoonlijk te maken en het persoonlijke universeel.

Zen Roorda

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen. Bekijk ons hele cursusaanbod.