Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Theaterproject Beijum op de planken!

Na De Wijk De Wereld in Beijum is de wens ontstaan: meer theater in Beijum. Beijum op de Planken! is een theaterwerkplaats voor jong en oud (vanaf 8 jaar), voor mensen met en zonder ervaring, voor iedereen die het leuk lijkt iets met theater te doen. Het is een plek om samen te komen, je talent te (her)ontdekken, deze te ontwikkelen en om samen theater te maken. Dit jaar richt Beijum op de planken! zich op het maken van een voorstelling. Wijkbewoners ontwikkelen samen met projectleider Arjan van Rijs het verhaal. Alleen het thema staat vast: armoede en verbinding. De rest is aan de deelnemers! Wil je acteren? Doen! Wil je liever schrijven? Ook goed! Doe je mee?

Wanneer
Wekelijks op donderdagavond van 19.00 - 21.30 uur.

Waar
Amkemakoepel (Amkemaheerd 481, naast de achteringang van de Aldi)

Aanmelden
Vol=vol! Meld je aan via whatsapp 0628216193 of via www.beijumopdeplanken.nl

Arjan van Rijs
Arjan, geboren in Rotterdam en inmiddels 20 jaar woonachtig in het mooie Beijum, is initiatiefnemer van het project Beijum op de Planken! Arjan is hovenier van beroep en zet zich in zijn vrije tijd in voor het gemeenschappelijk belang van de wijk. Zo zit hij onder andere in de Werkgroep Wijkvernieuwing, is hij oprichter van EducatieLab en nu ook kar trekken van theaterwerkplaats Beijum op de Planken! Sinds hij een pen kan vasthouden schrijft hij al verhalen. Van korte tot lange, van romans tot theater. Vanuit zijn eigen ervaringen en de dingen die hij ziet gebeuren in de wijk heeft hij er voor gekozen de thema's armoede en verbinding centraal te stellen in de eerste editie van dit theaterproject. Als ervaringsdeskundige weet hij wat het betekent om met weinig rond te moeten komen. Het is zijn overtuiging dat het versterken van de sociale cohesie in de wijk een positieve uitwerking kan hebben op het armoede vraagstuk.

Betrokkenen: Arjan van Rijs (initiatiefnemer), Sander Roux (film- en theatermaker), Kitty Boon (cultuurcoach VRIJDAG in de Buurt).

18 februari: eerste informatie bijeenkomst
De eerste bijeenkomst van Beijum op de Planken! trok al 20 belangstellenden, jong en oud! Mensen willen zingen, dansen, acteren, song teksten schrijven... Er is van alles mogelijk!