Beestachtige maskers
Bekijk alle foto's
Grotowski
Bekijk alle foto's
Ruimtelijk bouwsel
Bekijk alle foto's
Kippenvel
Bekijk alle foto's
Kinderwerkplaats
Bekijk alle foto's

Dag 2 - LABweek 2020

Van 2 tot en met 7 maart werken we op alle VRIJDAG-locaties vanuit het gemeenschappelijke thema Huid & Haar. Een week lang samen maken, onderzoeken en experimenteren! Lees en bekijk hieronder wat er op de tweede dag is gemaakt. Zelf meedoen? Dat kan! De LABweek duurt nog deze hele week en deelname is gratis. Bekijk de werkplaatsen waar jij aan mee kunt doen.

Walstraat

Heb jij een olifantenhuid? Een harige huid? Of liever strepen, stippels, sproetjes of schubben? Aan de Walstraat werden samen met Pol Taverne en Mieke Fokkinga allerlei beestachtige maskers gemaakt van karton. Met een ruime portie fantasie en in hoog tempo lagen er binnen een paar uur allemaal maskers klaar die tijdens de eindpresentatie op 7 maart worden gebruikt.

Tegelijkertijd werkten deelnemers in de hal verder aan de levendige eruptie van huid en haar. En daarnaast stonden de theaterles van Aike Vogelzang, de TSV van Joke Holwerda, de Kinderwerkplaats van Anja Lofvers en het blazersensemble o.l.v. Rita Wiersma ook in het teken van Huid & Haar.

Noorderbuitensingel

Terwijl aan de Walstraat maskers werden gemaakt, werden ze op de Noorderbuitensingel juist afgezet. De theaterruimte werd omgetoverd tot een heus laboratoriumtheater waarin samen met Rozan Vergeer geëxperimenteerd werd met via negativa, een techniek van de Poolse theatervernieuwer Grotowski om blokkades op te heffen en 'zuiver' te acteren.

Deelnemers kregen de opdracht om alles wat ze ooit over acteren hadden geleerd met huid en haar af te leren. Dit resulteerde in een serie fysiek heftige oefeningen op trance-achtige muziek waarbij ze zich blootgaven in de meest intieme manier, zowel met stem als lichaam.

Ook op andere plekken in het VRIJDAG Theater stond Huid & Haar centraal, bijvoorbeeld bij de werkplaats van Hannah de Vries. Deelnemers bespraken er hun grootste angsten. Wat geeft jou de kriebels? Waarbij doe je het in je broek van angst? De resultaten werden verwerkt in een doodenge griezelscène in de donkere kelder, met als resultaat... kippenvel!

Sint Jansstraat

Aan de Sint Jansstraat waren er open lessen waarbij liedjes zijn gemaakt door de VRIJDAG Popbands Vintage Lab en L.E.M.O.N Attack. Dat deden ze samen met de cabaretgroep van Gabriëlle. Ook werd er filmmuziek op piano gecomponeerd op een fragment van Tom & Jerry dat onderdeel zal uitmaken van de eindpresentatie op 7 maart!

Bekijk alle foto's en video's van de LABweek in het fotoalbum op Flickr.

Beestachtige maskers
Bekijk de foto's
Kinderwerkplaats Anja Lofvers
Bekijk de foto's
KIPPENVEL

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld