schimmen, maskers en kwasten
bekijk alle foto's!
kwasten maken tijdens de vrije inloop
bekijk alle foto's
dierenmaskers maken
bekijk alle foto's

Dag 3 - LABweek 2020

Van 2 tot en met 7 maart werken we op alle VRIJDAG-locaties vanuit het gemeenschappelijke thema Huid & HaarEen week lang samen maken, onderzoeken en experimenteren! Lees en bekijk hieronder wat er op de tweede dag is gemaakt.

Zelf meedoen? Dat kan! De LABweek duurt nog deze hele week en deelname is gratis. Bekijk de werkplaatsen waar jij aan mee kunt doen.

Walstraat

De Vrije Inloop, die elke week georganiseerd wordt voor kinderen van 4 - 12 jaar, stond vandaag in het teken van het LABweek-thema Huid & Haar. In het kinderatelier werden met verschillende materialen de haren van kwasten gemaakt, terwijl de kinderen ook op enge muziek monsters gingen nadoen! 

's Avonds verzorgde Sylvia B. een lezing voor een volle zaal over haar werk en kunst in de openbare ruimte. Ze is beroemd in Groningen vanwege Ultra, dat sinds 20014 bij het Cascadecomplex staat en in 2018 de Groningse Kunst-op-Straatprijs van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK) kreeg toegekend. Haar lezing was voorlopig de laatste lezing bij VRIJDAG.

Noorderbuitensingel

Aan de Noorderbuitensingel was het de hele middag een drukte van belang. Er werd djembé gespeeld in de grote zaal van het VRIJDAG Theater, terwijl er boven een schimmenspel werd opgevoerd door kinderen, onder het belangstellend oog van hun ouders.

Het werd een prachtige kliederboel; kunstenaar-docent Antje Sonnenschein had de kinderen van haar schildercursus meegenomen naar de Noorderbuitensingel en kinderen die normaal theater maken, schilderden nu mee aan panelen vol kleurrijke pauwen. De panelen zullen tijdens de LABweek de bar versieren.

Boven werden dierenmaskers gemaakt met een keur aan materialen. Hoe ziet een dierenkop er eigenlijk uit? Altijd met huid en haar?

Sint Jansstraat

Aan de Sint Jansstraat 7 was het een rustige dag, maar misschien was die rust wel een beetje bedrieglijk, want kinderen van de Mini Muziekshow waren druk aan het repeteren voor de grote presentatie van aanstaande zaterdag. De jonge cursisten werden ook nog gefilmd en dat maakte het extra spannend. Wat zal er met de beelden gebeuren? Kom zaterdag kijken bij de presentaties van deze LABweek!

Deel deze pagina

experimenteer met materialen
bekijk alle foto's
Heb je een vraag?

Verplicht veld