donderdag
31 januari
donderdag
31 januari

LABweek - dag 4

Van 28 januari tot en met 2 februari werken we op alle VRIJDAG-locaties vanuit het gemeenschappelijke thema Vang de tijd. Een week lang samen maken, onderzoeken en experimenteren! Lees en bekijk hieronder wat er op de vierde dag is gemaakt.

Walstraat

Vanaf maandag hebben de deelnemers aan de Walstraat met veel enthousiasme gewerkt aan allerlei beelden en presentaties waarbij tijd centraal staat. Hoe maak je van al deze beelden één tentoonstelling? Waar kijk je naar en waar let je op? Samen met Sandra, Pol en Coen is er vandaag begonnen aan een beeldende installatie met het hele gebouw als decor! De installatie maakt onderdeel uit van de grote expositie op zaterdag 2 februari, een leuke manier om te kijken wat er tijdens de hele LABweek is gemaakt! Daarnaast kwamen muzikanten en tekenaars langs om samen de tijd te vangen in muziek en beeld.

Sint Jansstraat

Aan de Sint Jansstraat werd ook druk gerepeteerd voor de eindpresentatie. Deelnemers van alle niveaus streetdrums en koorzang kwamen bijeen om te oefenen voor een presentatie met elkaar, het Jeugd Orkest Groningen (JOG), het JOG Junior en de Big Band. Daarnaast werden er in het inloopcafé Future Lab vragen behandeld over muziek en techniek: hoe werkt een mengtafel en hoe kun je een bepaalde plug-in beter inzetten? Aan de hand hiervan ging men aan de slag om een eigen muziektrack te maken met als thema tijd.

Noorderbuitensingel

In het VRIJDAGtheater werkten deelnemers met de theatertekst ‘Stil de tijd’ van Joke Hermsen. Elk woord en elke zin werd door hen onder de loep genomen: zin voor zin, woord voor woord en letter voor letter. De tekst werd uit elkaar geschroefd om op een geheel nieuwe manier weer in elkaar gezet te worden: met een andere toonhoogte, snelheid, ritme of accent.

Schimmenspel, een beamer en een overheadprojector versterkten de theatertekst met beeld. En een effectenkoor van meer dan 20 stemmen nam geluiden op: ze spraken teksten in, zongen akkoorden, schreeuwden en maakten onweer.

Benieuwd naar het eindresultaat? Kom op zaterdag 2 februari naar de eindpresentaties. Zelf meedoen? Ook dat kan! De LABweek duurt nog en met zaterdag. Kijk voor alle werkplaatsen en meer informatie op bijvrijdag.nl/lab.

Bekijk alle foto's en video's van de LABweek in het fotoalbum op Flickr.

Tijd voor inrichten
Werkplaatsen Walstraat
Effectenkoor
Werkplaatsen Noorderbuitensingel
Future lab
Werkplaatsen Sint Jansstraat
Beeldend Theatermaken
Werkplaatsen Walstraat
Theater: Determineren
Werkplaatsen Noorderbuitensingel

Like, share en volg de LABweek op sociale media via de hashtag #labweek.

Heb je een vraag?

Verplicht veld