vrijdag 1 februari
Vang de tijd in één uur!

Labweek dag 5

Van 28 januari tot en met 2 februari werken we op alle VRIJDAG-locaties vanuit het gemeenschappelijke thema Vang de tijd. Een week lang samen maken, onderzoeken en experimenteren! Bekijk hier alle foto's en video's!

Of lees en bekijk hieronder wat er op de vijfde LABdag is gemaakt.

Walstraat

De Walstraat verandert langzamerhand in een kunstwerk; door het hele gebouw heen word je getrakteerd op de resultaten uit de werkplaatsen van vandaag en de afgelopen vier dagen. Theater en muziek waren te gast, ook weer vandaag, wat zorgde voor een bijzondere sfeer.

Vanmiddag gingen jongeren vanaf zestien jaar en ouder aan de slag in de Werkplaats Tijdlijnen. Tijdens de reguliere cursussen edelsmeden en schilderen vormde het thema Van de Tijd ook het onderwerp van de lessen. Bekijk ook dit filmpje dat tijdens edelsmeden door kunstenaar-docent Mirjam Wulfse en haar cursisten werd gemaakt: Vang de tijd in één uur!

Bijzonder was daarnaast Monument in de klei, waarbij het gebouw door deelnemers voorzien werd van voetstappen van klei, die zo een reis door de tijd symboliseerden - zelfs over het plafond!

Sint Jansstraat

In de VRIJDAG locatie aan de Sint Jansstraat borrelden vandaag vanuit alle ruimtes weer bijzondere klanken en geluiden op, onder meer vanuit de Kelder tijdens de Werkplaats Song & Soundscapers en het Future Lab. In de Oude Kantine werd vanmiddag geëxperimenteerd tijdens de werkplaats Minimal Music.

Ook aan de Sint Jansstraat werden daarnaast voorbereidingen getroffen voor de presentaties op zaterdag. Het belooft een bijzondere dag te worden morgen!

Noorderbuitensingel

Het VRIJDAG Theater aan het Noorderplantsoen bood vandaag weer onderdak aan tal van werkplaatsen en activiteiten. Zo konden deelnemers vrijdagavond terecht bij de werkplaatsen Beeldend Theater en Determineren. In de werkplaats Effectenkoor werd met stemmen en opnames bijzondere geluidseffecten gecreëerd!

Monumenten in klei (voetstappen)
Werkplaats wordt expositieruimte
Vang de tijd in één uur!
Streetdrums
Vang de tijd!
Team LABweek!
Heb je een vraag?

Verplicht veld