Droom je?

LABweek Noorderbuitensingel

Van maandag 7 tot met vrijdag 11 maart kunnen álle cursisten van VRIJDAG gratis meedoen met surrealistische, dromerige werkplaatsen aan de Noorderbuitensingel 11. Hier dwaalt alles door elkaar en toch lijkt alles te kloppen.

Benieuwd naar de workshops? Bekijk ze hieronder en meld je aan bij de barmedewerker of telefonisch via 050-3051 447.

Op zaterdag 12 maart sluiten we op alle VRIJDAG-locaties af met een eindpresentatie, gemaakt op basis van alles wat gedurende week gemaakt en verzameld is. Kom meedoen of kijken!

Aanmelden bij de barmedewerker of via 050 - 3051 447. Deelname is gratis!

Workshops

Creëer je eigen wereld met droomklanken

Julius Jonker
Dinsdag: 19.00-21.00 uur

In deze werkplaats ontdek je hoe je een prachtige klankwereld kunt maken met zowel akoestische als elektronische instrumenten. Binnen 2 uur maken we een compositie van ongeveer 10-15 minuten die we uitvoeren voor publiek tijdens de eindepresentatie op zaterdag 12 maart.

Julius is een ervaren producer en muzikant en zorgt ervoor dat alle technische moeilijkheden worden opgevangen. Doe mee met een interessant en leuk muzikaal proces.

Ervaring is niet vereist, iedereen kan meedoen

I have a dream

Nina van der Woude
Dinsdag: 20.30-22.00 uur

"I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident; that all men are created equal." - Martin Luther King

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit? In deze werkplaats kun je je eigen droomspeech maken.  

Met de speech van Martin Luther King als uitgangspunt ga je op zoek naar je eigen taal, je eigen stem.
Onder begeleiding van theatermaker Nina van der Woude maak je een theatrale vertaalslag van jouw droom. Niks is te gek want in een droom kan alles!

Ervaring is niet vereist, iedereen kan meedoen

De dromen in je lijf

Gerda Schepers
Woensdag: 19.30-22.00 uur

Geïnspireerd op de Afrikaanse rituele tekeningen in kalk op het lichaam, geven wij onze mooie, fantasievolle, vreemde en enge dromen een plek in ons lijf. We vertalen de beelden in patronen en tekenen die met wit of zwart krijt en verven in fluorkleuren.

De beelden krijgen een plek bij/in de installatie aan de Sint Jansstraat.

Deze workshop is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar

Maak je eigen droomlied waar

Harry van Lier
Donderdag: 19.00-21.00 uur

Aan de hand van het thema Droom je gaan we samen in twee uur tijd vanuit jouw tekst een song componeren.

Het vertrekpunt is een tekst of een gedicht, deze mag je meenemen of we beginnen er ter plekke aan (voor een dichter dus een perfecte kans om je gedicht op muziek te zetten!). We treden buiten de gebaande paden van couplet, refrein enz. en zorgen er samen voor dat jouw eigen droomlied waarheid wordt.

Voor deze werkplaats is het niet noodzakelijk dat je een instrument bespeelt

Schilder je dromen

Amber Witte
Vrijdag: 19.00-21.00 uur

Wat slaapt er heerlijker dan een custom-made kussen? In deze werkplaats met Amber (docent mode met specialisatie in zero-waste-technieken) schilder je je dromen op een kussensloop. Deze kussensloop krijgen een mooi plekje in de expositie op zaterdag, waarna je natuurlijk je eigen kussen mee naar huis mag nemen. Om te dromen als nooit tevoren...

Ervaring niet vereist, iedereen kan meedoen

Dromenvangers gezocht

Online tutorial (of in De Kelder aan de Walstraat)
De verrassingstas is af te halen in De Kelder aan de Walstraat 34

Het is donker je bent alleen in de kamer. Eventjes hiervoor las je in een goed boek of keek je een spannende Netflix-serie. Je bent in slaap gevallen. Je bent nog net niet helemaal wakker. Er rijdt een auto langs het raam of er loopt een verdwaalde hondenuitlater met een zaklamp.

De voorbijgaande lichten maken van je woonkamer één grote magische lamp. Even zweven er grote silhouetten van je stoelen en je planten over de muren en het plafond. Ze vervormen. Zag je nou echt een clown te paard? Maar de lichten zijn vertrokken, de voorstelling is alweer voorbij.

In deze online tutorial krijg je inspiratie om dromen te bouwen en te vangen door te stapelen, knippen of te kleien. En hoe combineer je die warrige en onsamenhangende gedachtenflarden?

Wacht tot het avond wordt. Met je zoeklicht ga je opzoek naar de droom die je hebt gemaakt en nu pas krijgt te zien. Vangen! Klik! Stuur je resultaat naar labweek@bijvrijdag.nl

Benodigdheden: de inhoud van een etui, keukenlade of pennenbak + camera of telefoon. Of haal tijdens de LABweek de Droom je?-verrassingstas op in De Kelder aan de Walstraat 34.

Heb je een vraag?

Verplicht veld