Droom je?

LABweek Sint Jansstraat

Van maandag 7 tot met vrijdag 11 maart kunnen álle cursisten van VRIJDAG gratis meedoen met verschillende werkplaatsen aan de Sint Jansstraat 7. Hier doorloop je alle stadia van je slaap en droom je de vreemdste dromen. Eén ding staat vast: in je dromen kan alles!

Benieuwd naar de workshops? Bekijk ze hieronder en meld je aan bij de barmedewerker of telefonisch via 050-3051 445.

Op zaterdag 12 maart sluiten we op alle VRIJDAG-locaties af met een eindpresentatie, gemaakt op basis van alles wat gedurende week gemaakt en verzameld is. Iedereen is welkom aan de Sint Jansstraat, zowel nachtbrakers als dagdromers en alles daar tussenin. Kom meedoen of kijken!

Aanmelden bij de barmedewerker of via 050 - 3051 445. Deelname is gratis!

Workshops

Droomhoofd van bamboe

Gerda Schepers en Sandra Vermanen
Maandag: 19.30-22.00 uur

Samen ontwerpen en bouwen we aan een grote installatie van bamboe: een Droomhoofd. Met bamboe kan je snel en groot werken. Deze vorm gaan we zaterdag tijdens de presentatie vullen met de dromen die tijdens de LABweek worden verzameld. We beamen, luisteren, fluisteren, dansen en presenteren in, op en rondom het 'hoofd' van bamboe.

Bouw jij mee om dit droomhoofd zo groot mogelijk te maken?

Hoe klinkt jouw droommuziek?

Saskia Plaat en Edwin Alserda
Dinsdag: 16.00-17.00 uur

In deze workshop maak je een muzikale vertolking van je droom. Welke instrumenten passen het best bij welke droom? En hoe gebruik je ze?

We onderzoeken slaapritmes en droomgeluiden op verschillende instrumenten of met de stem. De dromen vormen inspiratie om samen muziek te maken en te improviseren. Op aanwijzing en gebaren van een processor, een soort dirigent, maak je al la minute de meest dromerige composities.

Je kan op elk niveau meedoen, op aanwezige instrumenten maar natuurlijk ook op je eigen instrument

Maak je droom

Rozan Vergeer en Sander Roux
Donderdag: 19.30-22.00 uur

Dromen kunnen vervreemdend, angstaanjagend of grandioos mooi zijn. Deze avond werk je samen met filmmaker Sander Roux en theatermaker Rozan Vergeer om je dromen (of flarden van je dromen) als inspiratie te gebruiken om je eigen droombeeld te vertolken naar een kort videofragment.

We gaan snel werken, dus denk alvast na over eventuele materialen die je nodig hebt en laat het ons weten.

Dromenvangers gezocht

Online tutorial (of in De Kelder aan de Walstraat)
De verrassingstas is af te halen in De Kelder aan de Walstraat 34

Het is donker je bent alleen in de kamer. Eventjes hiervoor las je in een goed boek of keek je een spannende Netflix-serie. Je bent in slaap gevallen. Je bent nog net niet helemaal wakker. Er rijdt een auto langs het raam of er loopt een verdwaalde hondenuitlater met een zaklamp.

De voorbijgaande lichten maken van je woonkamer één grote magische lamp. Even zweven er grote silhouetten van je stoelen en je planten over de muren en het plafond. Ze vervormen. Zag je nou echt een clown te paard? Maar de lichten zijn vertrokken, de voorstelling is alweer voorbij.

In deze online tutorial krijg je inspiratie om dromen te bouwen en te vangen door te stapelen, knippen of te kleien. En hoe combineer je die warrige en onsamenhangende gedachtenflarden?

Wacht tot het avond wordt. Met je zoeklicht ga je opzoek naar de droom die je hebt gemaakt en nu pas krijgt te zien. Vangen! Klik! Stuur je resultaat naar labweek@bijvrijdag.nl

Benodigdheden: de inhoud van een etui, keukenlade of pennenbak + camera of telefoon. Of haal tijdens de LABweek de Droom je?-verrassingstas op in De Kelder aan de Walstraat 34.

In de droom

Zaterdag: 10.00-17.00 uur (vanaf 12 jaar)
Zaterdag: 13.00-17.00 uur (tot 12 jaar)

Op zaterdag 12 maart presenteren we alles wat tijdens de LABweek gemaakt is in een levensechte droom. Wil jij onderdeel zijn van deze interdisciplinaire installatie? Geef je dan snel op!

De repetities zijn van:
10.00-15.00 uur (vanaf 12 jaar)
13.00-15.00 uur (tot 12 jaar)

Van 15.00 tot 17.00 uur spelen we voor publiek. Ieder half uur is er een presentatiemoment.

Heb je een vraag?

Verplicht veld