Muziek Plus route

Muziek Plus

Heb je een ontembare passie voor muziek? Dan is de route Muziek Plus helemaal iets voor jou! Je componeert je eigen muziekstuk voor de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble. Je gaat improviseren, op een verrassende plek in Groningen een presentatie in elkaar zetten en met een theaterdocent werken aan podiumpresentatie.

Daarnaast presenteer je regelmatig aan je medecursisten en geef je feedback aan elkaar. En natuurlijk ga je optreden op festivals, in het UMCG en in de mooie Concertzaal van VRIJDAG.

Instrumentale les maakt niet standaard onderdeel uit van de Muziek Plus route, maar je kunt wel kiezen voor deze route plus instrumentale les van 30 of 40 minuten per week. Maar ook als je buiten VRIJDAG muziekles hebt kun je deze route volgen.

Bekijk de video

Aanmelden en instromen

Inschrijven en instromen kan het hele jaar door. Dat individueel of als band of ensemble. Klik op één van de onderstaande links om naar de cursus te gaan. Klik daar op de button Inschrijven.

Voor het cursusjaar 2020-2021 zijn de voorwaarden voor de route Muziek Plus als volgt:

  • Neem je ook muziekles af binnen VRIJDAG, dan betaal je de helft van het normale tarief voor de route (dus €200 ipv €400 per jaar).
  • Je mag gratis meedoen aan de talentenband. Neem je geen deel aan de talentenband, dan mag je gratis meedoen aan een andere samenspelactiviteit.

Filmpje

Na je inschrijving zouden we graag een filmpje van je willen zien waarin je (samen met anderen of alleen) muziek maakt en vertelt waarom je graag de route wilt volgen. Stuur je video naar: muziektalent@bijvrijdag.nl

De vorm van het filmpje is helemaal aan jou. Daarbij maakt het niet of je het met een camera of je telefoon opneemt. Heb je wat hulp nodig bij het maken van de video? Mail dan naar Joëlle Doll, coördinator van de Muziek Plus route.

Het afgelopen jaar heeft mijn dochter (Jente, 11 jr.) meegedaan aan deze route. Het is heel mooi om te zien na een jaar wat het haar heeft gebracht. Ze durft meer qua muziek, is zekerder geworden en heeft geleerd om met een groep van diverse jonge mensen met verschillende instrumenten om te gaan. Wij merken dat ze vrijer is geworden in het maken van muziek en meer creatief en out of the box durft te denken. De diverse lessen en activiteiten hebben daar zeker hun aandeel in gehad.

Nanja Borst, 6 juni 2019

Vragen over de Muziek Plus route? Mail naar muziektalent@bijvrijdag.nl.

Foto: Annette LM Schmidt Photography

Heb je een vraag?

Verplicht veld