Muziek in de klas

De doorlopende leerlijn Ieder Kind Muziek biedt voor de groepen 3 en 4 AMV-lessen in de klas. In tien lessen maken de kinderen muziek in de meest uiteenlopende vormen en komen alle facetten van het muziek maken aan bod. Zo gaan de kinderen zingen, bewegen en kennismaken met allerlei instrumenten, zoals snaar-, slag-, blaas- en toetsinstrumenten. Een eerste kennismaking met het notenschrift komt ook aan bod, en er wordt een start gemaakt met zelf maken en componeren van muziek. We gaan ook luisteren naar bekende klassiekers zoals bijvoorbeeld Het Zwanenmeer en Peter en de Wolf.

In groep 3 ligt de nadruk op ritme, stem en geluid. Groep 4 gaat vooral aan de slag met melodie en boomwhackers en bovendien combineren we daar de muziek met taal, rekenen, geschiedenis, natuurkunde en aardrijkskunde.

  • Groep: 3 en 4
  • Aantal lessen: 10
  • Lesduur: 45 minuten
  • 1 muziekdocent vanuit VRIJDAG
  • Startmomenten: 06-09 | 06-12 | 28-03 
  • Totaalkosten: € 825* (incl. eventuele materiaalkosten en/of instrumentenhuur)

*VRIJDAG geeft over het totaalbedrag nog een IKM-korting van 20%

Wil je je aanmelden voor Ieder Kind Muziek? Vul dit online formulier in om je product(en) te bestellen. Over elk product krijg je een IKM-korting van 20%.

Docenten

Jorien Elout

Met Jorien ervaar je dat muziek verbindt. Je ontdekt steeds nieuwe manieren om samen muzikale verhalen te maken. Dit doe je door te zingen, spelen en dansen. En het leukste: een verhaal dat vandaag gemaakt is, kan morgen weer anders zijn!

Michiel van der Veen

Michiel maakt de muziekles tot een feestje. Hij neemt je bij de hand bij het starten van je muzikale carrière. Als componist leert hij je eigen muziek te maken. Ook geeft hij deskundigheidsbevordering aan leerkrachten po.

Jody Berghuis

Als zangeres voelt Jody zich helemaal thuis op het podium en doet ze niets liever dan dat! Ben jij ook een podium beest of heb jij stiekem talent voor het bespelen van een instrument? Jody neemt je graag mee in wat muziek nou voor JOU betekent.