Online lessen en cursussen

Veel van onze lessen en cursussen hebben (tijdelijk) een digitaal alternatief. Dus ondanks dat onze gebouwen gesloten zijn, zitten we niet stil. Bekijk hieronder een deel van ons online aanbod en meld je aan!

Toch liever een fysieke les of cursus volgen? Bekijk dan hier alle cursussen.

Beeldende kunst

Tekenen en schilderen: Waarneming en fantasie

In eigen 'beeldtaal' vertaal je bijvoorbeeld de ruimtelijkheid van een model, object of landschap naar het platte vlak. Je werkt naar wat je om je heen ziet, maar ook naar fantasie, idee en het beeld in je hoofd. 

Vooropleiding Minerva

Deze vooropleiding heeft als doel gemotiveerde leerlingen op te leiden tot kansrijke eerstejaarsstudenten aan Academie Minerva. Het programma is afgestemd op de inhoud van het eerste jaar (de propedeuse) Beeldende Kunst en Vormgeving.

Theater

Route 10-12 jaar: BELEVEN

Binnen de route BELEVEN maak je samen met andere kinderen en een theatermaker een theaterproductie. Deze coronatijd vraagt om creativiteit. We leren onze verhalen te vertellen op veel meer manieren dan op een toneel. Hoewel het lijkt alsof de wereld steeds kleiner wordt, gooien wij juist alles open.

Route 12-13 jaar: UITDAGEN

Ben je tussen de 12 en 13 jaar oud en wil je graag toneelspelen en theatermaken? Dan is deze route iets voor jou! In de route UITDAGEN vormen spelplezier en samenspel de basis. Je daagt je medespelers uit en verrast hierbij jezelf en de ander.

Route 14-15: EXPERIMENTEREN

Hoe bouw je een scène op? Hoe maak je een scène spannend, zonder tekst? We beginnen de route EXPERIMENTEREN met een blok basistechnieken. Een blok met veel improvisatie en samenspel, waarin jij als speler centraal staat. 

Route 16-20 jaar: ACTEREN

Ben jij nieuwsgierig en houd je van toneelspelen? Dan is deze route zeker iets voor jou. Verschillende facetten van het acteren komen erin aan bod; fysiek spel, tekst, improvisatie, maken en presenteren.

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld