Korting en subsidie

Wat kun je doen als je weinig inkomen hebt en jij zelf, jouw kind of kinderen toch graag muziek, theater of beeldende kunst willen maken? Er zijn hiervoor verschillende kortingsmogelijkheden en subsidieregelingen.

Voor kinderen in de stad Groningen

In de stad Groningen is het Jeugdfonds Sport & Cultuur actief. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar mogelijk lessen te volgen bij een theaterclub, dansschool, kunstatelier of muziekvereniging. De bijdrage van het Jeugdfonds bedraagt maximaal € 450,- per kind per jaar, dus het is echt de moeite waard!

Daarnaast is de webshop van de Stadjerspas interessant voor kleinere bijdragen. Zo is er een kortingsbon ter waarde van €20,- die eenmaal per jaar voor elke willekeurige cursus kan worden ingezet óf voor een gratis 15-strippen (studeer)kaart voor muzikanten die bij ons willen studeren, ongeacht leeftijd. Ook zijn er regelmatig speciale acties, zoals een gratis 5-strippenkaart voor de Vrije Inloop 4-12 jaar, drie keer gratis entree voor de Vrije Inloop in de voorjaars- en herfstvakantie en vijf euro korting op een voorstelling of concert (dit wordt verrekend aan de kassa). Je kunt de korting één keer per jaar benutten.

Voor volwassenen in de stad Groningen

Voor volwassenen is er het Volwassenfonds Sport & Cultuur. De bijdrage van het Volwassenfonds bedraagt maximaal € 400,- per persoon per jaar.
Soms zijn er daarnaast ook nog speciale acties.

Om in aanmerking te komen voor het Volwassenenfonds dien je in het bezit te zijn van een (gratis) Stadjerspas. Als je nog geen lid bent van de Stadjerspas kun je dat aanvragen via https://stadjerspas.gemeente.groningen.nl/. Een aanvraag voor het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair. Een intermediair is bijvoorbeeld een cultuurcoach Van VRIJDAG in de Buurt. Via de website van het volwassenenfonds kun je vinden met wie je hierover contact kunt opnemen in jouw wijk.

Voor kinderen in de provincie Groningen

Stichting Leergeld biedt in 200 gemeenten financiële hulp, zodat kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Korting voor studenten

Wanneer je bij de start van een activiteit niet ouder bent dan 27 jaar en een volledige dagstudie volgt (vervolgopleiding, geen voortgezet onderwijs), dan kom je in aanmerking voor studentenkorting van 10% op alle activiteiten. Je geeft dit aan bij de inschrijving.

De voorwaarde is dat je een kopie van je collegekaart (met pasnummer en studiejaar) of een kopie van het bewijs van inschrijving van de onderwijsinstelling, samen met een geldig identiteitsbewijs, mailt naar doen@bijvrijdag.nl. De korting wordt dan direct verrekend.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld