Muziek, theater en beeldende kunst

Onze tips

VRIJDAG is er voor iedereen, alle leeftijden en elk niveau. Dus ook voor jou! Onze kunstenaar-docenten dagen je uit om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen. En dat kan in meer dan 200 verschillende cursussen. Maar één ding hebben ze gemeen: plezier vormt de basis en maken doen we altijd samen! Keuzestress? We hebben een paar tips voor je.

Meedoen? Schrijf je snel in, want er zijn slechts een beperkt aantal plekken!

Muziek

Ensemble Diverzz

Muziek maken in diverse muziekstijlen met Jeanette Kappelhof! Via simpele bladmuziek storten we ons op een eigen versie van die muziek. Alle zangers en instrumentalisten vanaf 18 jaar zijn welkom!

Stemvorming

Wil je eens snuffelen aan klassiek zingen? Onder begeleiding van klassiek zangeres Marian van der Heide kom je erachter wat je stemsoort is én ervaar je hoe het is om samen met anderen of alleen te zingen.

Beeldende kunst

Zeefdrukken

Tijdens deze cursus maak je kennis met zeefdrukken. Hoe maak je een ontwerp, hoe werkt de belichtingsmachine en hoe maak je verschillende drukgangen? Je gaat aan de slag met kunstenaar-docent Willemijn Overmars.

Fotograferen bij weinig licht

Na zonsondergang geen foto’s meer maken? Juist wel, want in de nachtelijke uren ziet de wereld er heel anders uit! Tijdens deze cursus van Renze Dijkema ontdek je hoe je met weinig licht de mooiste beelden kunt maken.

Tekenen en druktechnieken

In deze kindercursus van Eline Stalman ga je aan de slag met grafische technieken. Je gebruikt drukpersen en maakt zeefdrukken op papier en stof. Bedruk bijvoorbeeld een tas of t-shirt met je eigen ontwerp! Van 9 tot 12 jaar

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen

Volg ons op:

Heb je een vraag?

Verplicht veld