Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
The Basement

In The Basement vinden met name beginnende of alternatieve bandjes en singer-songwriters een knus podium met een kleine bar.

The Basement

Vanwege de verhuizing naar de Akkerstraat is verhuur aan de Sint Jansstraat 7 niet meer mogelijk. Na de herfstvakantie kun je terecht bij de Akkerstraat 99.

Over deze zaal

In de kelder van onze locatie Sint Jansstraat 7 bevindt zich The Basement. Hier vinden met name bandjes en singer-songwriters een knus podium met een kleine bar. Met een capaciteit van 50 mensen is deze ruimte zeer geschikt voor beginnende popartiesten en alternatieve bandjes.

Wanneer je deze zaal huurt, ontvang je daarbij een ervaren technicus, professioneel licht en geluid, barbezetting en schoonmaak, een kleedkamer en eventueel promotie en ticketverkoop via VRIJDAG. Neem voor aanvullende wensen contact met ons op.

Te huur inclusief:

  • Ervaren technicus
  • Professioneel licht en geluid
  • Barbezetting en schoonmaak
  • Ticketverkoop via de website van VRIJDAG
  • Promotie van het optreden via VRIJDAG

Tarieven en beschikbaarheid

De basement is te huren op vrijdag, zaterdag en zondag voor een cultureel tarief van €180 excl. btw per dagdeel (4 uur) en een commercieel tarief van €360 per dagdeel (4 uur). Voor amateurgezelschappen uit stad en provincie Groningen werken we met een cultureel tarief. Voor amateurgezelschappen buiten de provincie Groningen en commerciële organisaties rekenen we met een commercieel tarief. De reden voor dit onderscheid is dat wij door de gemeente Groningen gesubsidieerd worden om een podium te zijn voor amateurkunstenaars uit stad en provincie. Groningen is de City of Talent en VRIJDAG ondersteunt dat talent graag door een podium te bieden.

Technische specificaties

Er is een Yamaha powermixer aanwezig. Heb je The Basement geboekt en wil je onze technicus spreken? Mail naar tjeerd.staal@bijvrijdag.nl of bel Tjeerd op (050) 3051 475.

Vragen over verhuur?

Wil je meer weten over het huren van de The Basement? Neem contact met ons op.