24 jan 2022

Help mee de betonblokken op Plein Oost te pimpen!

Lijkt het jou leuk om samen met andere kinderen betonblokken op Plein Oost in Beijum te versieren? Meld je dan aan voor de Graffiti-middag op 28 januari of 4 februari, van 14.00 – 16.00 uur. Doe je mee?
18 jan 2022

Cultuurcafés Beijum

Cultuurcoach Kitty Boon organiseert in dit nieuwe jaar weer twee Cultuurcafés in het Trefpunt in Beijum en daarvoor nodigt ze jou heel graag uit!
18 jan 2022

Cultuurcafés Oosterparkwijk

Ben jij als (amateur) kunstenaar, als professional, of vrijwilliger actief bezig bent met kunst en cultuur in de Oosterparkwijk? Cultuurcoach Rozan Vergeer organiseert drie Cultuurcafés en nodigt jou van harte uit!
10 jan 2022

Workshopreeks in Beijum: Make it Fashion!

Ben jij helemaal gek van Fashion en wil jij leren hoe je je eigen kledingstukken maakt? Kom dan naar deze workshopreeks! Wijkbewoner van Beijum en couturier Ramiro Koeiman leert jou in zeven lessen hoe jij kledingstukken kan ontwerpen en zelf in elkaar kan zetten. DOE JE MEE?
01 dec 2021

Meezingcafé Trefpunt Beijum

Live muziek, heerlijke evergreens en een hoop gezelligheid, dat zijn de ingrediënten van het Meezingcafé! ZING JE MEE in het Trefpunt in Beijum?
30 nov 2021

Raamexpositie Korrezon

Na een eerste succesvolle editie organiseert het Floreshuis en VRIJDAG in de Buurt van 1 februari tot en met 28 februari 2022 een tweede Raamexpositie route in de Korrewegwijk en De Hoogte.
30 nov 2021

Doe je mee?

In de Korrewegwijk en De Hoogte is opnieuw een Raamexpositie gestart! De hele maand februari kun je via verschillende wandelroutes kunst bekijken in de wijken.
23 nov 2021

Inschrijvingen cultuuraanbieders geopend voor De Sport- en Cultuurhopper (Lente/Zomer 2022)

Sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente Groningen kunnen zich weer aanmelden voor de Sport- en Cultuurhopper periode lente/zomer. Dit kan tot 20 december a.s.
03 nov 2021

Open Podium Korrewegwijk

Na twee succesvolle live-versies van het Open Podium Floreshuis wordt op 20 november en 18 december weer een live-editie van het open podium in het Floreshuis gehouden. DOE JE MEE?
03 nov 2021

Jongerenfestival Lewenborg

In de herfstvakantie is er in Lewenborg een festival georganiseerd speciaal voor de jeugd, dit in samenwerking met WIJ, BSlim, 50 jaar Lewenborg en VRIJDAG in de Buurt. Check hier de foto's!
03 nov 2021

Raamexpositie Lewenborg

Zondagmiddag 10 oktober werd de Raamexpositie Lewenborg feestelijk geopend met een hapje en een drankje. 25 Kunstenaars, professioneel en amateur, uit heel Lewenborg hebben hun kunstwerken een plaats gegeven voor het raam van hun woning. DOE JE MEE?
05 okt 2021

Meezingcafé Veldspaat Vinkhuizen

Live muziek, heerlijke evergreens en een hoop gezelligheid, dat zijn de ingrediënten van het Meezingcafé! Dit keer in de Veldspaat in Vinkhuizen waar het volle bak was!
27 sep 2021

Wijktheatergroep Goed Begin

SPEEL JE MEE? Een enthousiaste en zeer diverse groep van wijkbewoners van de Korrewegwijk acteren onder de bezielende leiding van regisseur, theatermaker en theaterdocente Philippien Bos. Een deel van de groep heeft al ervaring, een deel niet of nauwelijks.
27 sep 2021

Dansgroep Mous

Een enthousiaste en zeer diverse groep van wijkbewoners van de Korrewegwijk dansen onder de bezielende leiding van choreograaf en dansdocente Miranda van Toor-Hania. Een deel van de groep heeft al danservaring, een deel niet of nauwelijks. Dans je mee?
27 sep 2021

Raamexpositie Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk

Maandag 27 september start de raamexpositie in Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk! Op 20 plekken in de wijken staan prachtige werken van lokale kunstenaars. DOE JE MEE?
08 sep 2021

Spoken Word workshops in de Korrewegwijk/De Hoogte

Samen in een groep Spoken Word leren, een dichtvorm waarbij naast de tekst, ook de voordracht van de tekst centraal staat. De teksten zijn vaak rauw en eerlijk, muzikaal. Een ideale uitlaatklep en een effectieve manier om krachtig te leren zeggen wat je nu echt wilt zeggen. Doe je mee?
06 sep 2021

Geef je op voor de Sport- en Cultuurhopper 2021/2022

Ruimte voor een nieuwe hobby? Tijd voor iets anders? Wil je misschien een nieuwe sport ontdekken, of iets doen met je artistieke talenten? Geef je dan snel op voor een sport of culturele activiteit via de Sport- en Cultuurhopper!
06 sep 2021

Aftermovie Zomerweken 2021 in Lewenborg

Check hier de aftermovie van de zomerweken 2021 in Lewenborg!
30 aug 2021

Foto expositie Beijum

Er gaat geëxposeerd worden op het hek rond het Innersdijk terrein. Voorlopig blijven de hekken staan, totdat er gebouwd wordt. En tussen het Heerdenhoes en het bouwhek is nu een wandelpad dat aan weerszijden gras en bloemen krijgt. Een mooie gelegenheid om het hek te versieren met allerlei foto’s, gemaakt door amateur- en professionele fotografen uit Beijum.
25 aug 2021

Zomerweken 2021 in de wijken van Groningen

Dankzij de samenwerking met WIJ Groningen, de Speeltuincentrale, wijkcentra, cultuurcoaches van VRIJDAG in de Buurt, sportcoaches van Bslim, vrijwilligers en vele andere lokale partijen hoefden bewoners van de wijken in Groningen zich geen dag te vervelen in de vakantie van 2021. Volwassenen en kinderen gingen op vakantie in eigen wijk.
25 aug 2021

Zomerweken 2021 in de wijken van Groningen

In Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk was er in zomer van 2021 ook een onvergetelijke zomer met zes weken programma. Ook hier werd nauw samengewerkt met de verschillende instanties uit de wijk, waaronder WIJ Selwerd, de BSV's, BSlim, JOGG, Gemeente Groningen, Tuinpad, Forum en De Fontein.
25 aug 2021

Zomerweken 2021 in de wijken van Groningen

In Lewenborg zijn we als VRIJDAG in de buurt aangesloten bij de werkgroep 50 jaar Lewenborg. Deze groep heeft ook de Onvergetelijke Zomer 2021 in Lewenborg opgepakt! Samen met BSlim, WIJ Lewenborg, Overstag, De Oude Bieb, JOGG, het Forum en VRIJDAG in de Buurt is er 6 weken lang programma geweest met elke dag iets te doen voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 16 jaar.
09 jul 2021

Breakdancedemonstratie in Vinkhuizen

Er waren in de zomer van 2021 veel breakdance te zien in Vinkhuizen.
01 jul 2021

Raamexpositie Oosterparkwijk

Geïnspireerd door de Korrewegwijk en De Hoogte was er ook een raamexpositie in de Oosterparkwijk!
15 jun 2021

Cultuurcoach Selwerd ook aan de slag in Paddepoel

Vanaf 1 juni 2021 heeft ook de wijk Paddepoel een cultuurcoach van VRIJDAG in de Buurt. Lucas Winkel was al actief als cultuurcoach in de wijken Selwerd en Lewenborg. "Dit heeft Paddepoel ook nodig!" Aldus Frank Mulder, sociaal gebiedsontwikkelaar van de gemeente Groningen.
07 jun 2021

2e poëzie in de Kersentuin van de Wiershoeck in Beijum

In de Kersentuin van de Wiershoeck werd op 20 juni 2021 een poëziemiddag georganiseerd. Samengesteld en gepresenteerd door onze stadsdichter Renée Luth. Met optredens van o.a. stadsdichter Myron Hamming, Ânne de Jong, Aly Freije en Wijkdichter Willy Koolstra.
02 jun 2021

Kennismakingscursus ‘Spelenderwijs muziek leren’ Vinkhuizen

“Muziek creëert verbinding, muziek zorgt voor emotie, muziek verbetert je IQ en de meeste kinderen vinden muziek maken helemaal geweldig,“ vertelt muziekdocente en inwoner van Vinkhuizen Karoun. Ze woont nu 5 jaar in Nederland en geeft her en der al muziekles aan groepjes kinderen. Máár nog niet in haar eigen wijk, Vinkhuizen. Tot nu toe dan!
31 mei 2021

De Wijk De Wereld in Vinkhuizen

De Wijk De Wereld trekt ieder jaar met een wijk de Stadsschouwburg in, maar organiseerde dit jaar een bijzondere voorstellingsweek in Vinkhuizen!
17 mei 2021

Wijktheatergroep Goed Begin brengt Happy Acts in de Korrewegwijk

#HappyActs voor een glimlach op jouw gezicht! Om de zoveel tijd lieten ze zich zien in de korrewegwijk... Heb jij ze gezien?
28 apr 2021

Muziek in de wijk met El Karamba - Korrewegwijk/De Hoogte

Hou je van muziek? Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Voel je dan welkom bij de muzieklessen van Karam Shebat (El Karamba) in de Korrewegwijk/De Hoogte
28 apr 2021

Muziek in de wijk met El Karamba - Selwerd

Hou je van muziek? Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Voel je dan welkom bij de muzieklessen van Karam Shebat (El Karamba) in Selwerd.
28 apr 2021

Cultuurcoach vraagt kinderen in Selwerd naar hun dromen voor de zomer!

Cultuurcoach Lucas Winkel vraagt alle kinderen van Selwerd hun wensen voor deze zomer van 2021 aan de wensboom te hangen bij hun op school. Wie weet komen alle wensen uit deze zomer!
21 apr 2021

Schilderworkshops in de Korrewegwijk en De Hoogte

In de lente van 2021 werd er geschilderd in de Korrewegwijk en De Hoogte. Kinderen t/m 12 jaar gingen onder begeleiding van kunstenares Ineke de Vries ware schilderijen maken.
21 apr 2021

Dansworkshops Korrewegwijk en De Hoogte

In de lente van 2021 werd er gedanst in de Korrewegwijk en De Hoogte! Kinderen t/m 12 jaar konden onder begeleiding van dansdocente Eurnalis Samba van EMD Dance Company aan de slag met hiphop, streetdance en TikTok choreo's.
18 jan 2021

Hart onder de riemactie Vinkhuizen

Het coronavirus zorgde in heel Nederland voor bijzondere tijden. Onrust, eenzaamheid en somberheid lagen op de loer. In Vinkhuizen bedacht Wijkbewoonster Ellen een superleuk idee om elkaar bijna letterlijk een hart onder de riem te steken met een zelf gemaakt cadeautje in de vorm van een hart.
12 jan 2021

Cultuurcoach sluit aan bij sportcoach in Selwerd

In Selwerd stond begin 2020 een prachtig programma klaar voor kinderen en jongeren, georganiseerd door: Gemeente Groningen, Sunny Selwerd, BSV, BSlim, Tuinpad en WIJ SPT. Helaas gooide de lockdown roet in het eten. Maar, in Selwerd zaten ze niet bij de pakken neer en keken ze naar wat er wél door kon gaan.
18 dec 2020

Leer De Wijert kennen, wat is jouw verhaal?

In de Wijert wilden ze elkaar leren kennen. Door een prachtig fotoproject te realiseren voor én door de wijk kregen we een inkijkje in het leven van wijkbewoners.
18 dec 2020

Kerstwandeling van sportcoach Charlotte

In Beijum kon je de beweegroute van de kerstman gaan bewandelen tijdens de kerstvakantie van 2020. Hoe deed je dat? De trainer van de kerstman schreef er een speciale brief voor.
30 nov 2020

Een Lieve Groet met Vleugels - decembereditie

VRIJDAG in de Buurt wilde graag iets doen voor mensen die het leuk vinden om elkaar een creatief hart onder de riem te steken in een tijd waarin we weinig mensen zien. In het voorjaar van 2020 ontwikkelden we daarom de actie Lieve Groet met Vleugels. En omdat dat een groot succes was pakten we het in de decembermaand nóg grootser aan!
02 nov 2020

Week van de eenzaamheid in Ten Boer

In de Week tegen Eenzaamheid 2020 gingen cultuurcoach Dinanda Luttikhedde en bewegingscoach Gerkina Doze (Huis van de Sport) langs de deuren met tekeningen en kleine kadootjes.
19 okt 2020

GoeieBuurt & Cultuurcafé Korrewegwijk

VRIJDAG in de Buurt en GoeieBuurt organiseerden op maandag 26 oktober om 15.30 uur het GoeieBuurt & Cultuurcafé in de Korrewegwijk/De Hoogte. Buurt en cultuur werden gecombineerd tot een open avond waar je als buren elkaar ontmoette, (creatieve) ideeën kon inbrengen, vragen kon stellen en aan kon sluiten bij culturele en kunst activiteiten in de wijk.
29 sep 2020

Aftermovie Onvergetelijke Zomer 2020

VRIJDAG in de Buurt organiseerde samen met andere organisaties uit de wijken Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk, Korrewegwijk en De Hoogte de Onvergetelijke Zomer 2020. Zes weken lang konden kinderen theater spelen, zingen, jammen, dansen, timmeren, jongleren, hutten bouwen, zandkastelen maken en ijsjes eten!
28 sep 2020

Nog een Cultuurcafé in de Oosterparkwijk

Het Cultuurcafé is een plek om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan over hoe we kunnen samenwerken. Het eerste cultuurcafé is erg goed bevallen en op verzoek organiseerde de cultuurcoach van VRIJDAG in de Buurt een tweede café.
14 sep 2020

Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur? Jazeker!

Eens in de zoveel tijd leer je ze kennen: kinderen met een onstuitbare gedrevenheid om te leren, om meer te weten, om te groeien en te ontwikkelen.
07 sep 2020

Zomer 2020 in Ten Boer

Ten Boer en de omliggende dorpen stonden in de zomer van 2020 bol van leuke activiteiten voor kinderen en jongeren.
24 aug 2020

De Wijk De Wereld is in Beijum

De Wijk De Wereld maakt bijzondere theatervoorstellingen met en over een wijk uit de stad. Zie hier hoe dat er in Beijum uitzag!
19 aug 2020

Cultuurcafé Beijum

Op 2 juli werd in het Trefpunt het eerste Cultuurcafé van Beijum gehouden, georganiseerd door Kitty Boon, cultuurcoach van VRIJDAG in de Buurt.
23 jun 2020

De Bonte Zomer 2020 van VRIJDAG in de Buurt

Kunst en cultuur stonden deze zomer centraal! Als onderdeel van de Onvergetelijk Zomer van 2020 organiseerde VRIJDAG in de Buurt de Bonte Zomer in Selwerd en de Korrewegwijk/De Hoogte.
08 jun 2020

VRIJDAG in de Buurt, ook bij jou thuis!

De deur niet uit, wat doe je dan? Samen maken we er gewoon wat van! Toen we genoodzaakt waren zo veel mogelijk thuis te blijven wilde VRIJDAG in de Buurt jou thuis inspireren.
20 apr 2020

Kinder Dromen durven doen

In de Korrewegwijk ontstond in 2020 een initiatief vanuit de Wijkvernieuwing en het gebiedsteam: Kinderdromen durven doen. Dromen van kinderen “vangen” en vervolgens bewoners benaderen om deze dromen waar te maken.
16 mrt 2020

Cultuurcafé in Selwerd

Cultuurcoach Lucas Winkel organiseerde ook het eerste Cultuurcafé in Selwerd. In Wijkrestaurant De Duindoorn werd onder het genot van een hapje en een drankje gepraat over kunst en cultuur in de wijk.
16 feb 2020

Wijkfeest Selwerd 2020

VRIJDAG in de Buurt was aanwezig op het wijkfeest in Selwerd met workshops, dansen en muziek!
16 feb 2020

Jeugd theaterlessen Korrewegwijk en De Hoogte

In 2019 was De Wijk De Wereld in de Korrewegwijk en de Hoogte en zij ontdekten hoeveel jong acteertalent er deze wijken rond loopt. In samenwerking met VRIJDAG in de Buurt wilden ze de talenten de kans geven om  nog meer te ontwikkelen!
13 feb 2020

Theaterwandeling Wijksnoeperij Korrewegwijk en de Hoogte

‘De Wijksnoeperij’: een cultureel ‘snoepreisje’ langs diverse korte acts die door buurtbewoners zijn gemaakt.
12 feb 2020

Dansende Sjoeldames in Selwerd

De Sjoeldames kennen we van het project De Wijk De Wereld die in 2018 in Selwerd waren. Met De Wijk De Wereld hebben de dames een super rock & roll optreden gegeven in de Stadsschouwburg. Na dit optreden wouden de dames graag door gaan met dansen.
29 jan 2020

Cultuurcafé Oosterparkwijk

Op woensdagavond 29 januari was het eerste Cultuurcafé van de Oosterparkwijk bij café Bie de Buuf. Een enthousiast groep mensen kwam bij elkaar om te praten over kunst en cultuur in de Oosterparkwijk. Aan ideeën in de Oosterparkwijk geen gebrek!
05 jan 2020

MAAK-Lab Gro in Selwerd

In oktober, november en december 2019 en in heel 2020 was het MAAK-Lab Gro elke woensdag en vrijdagmiddag te vinden in Selwerd. Bij het MAAK-Lab kunnen jongeren kennis maken met techniek en de verbinding met kunst.
01 dec 2019

Meezingcafé in Hamrikheem Korrewegwijk

In 2019 en 2020 werd er elke tweede vrijdag van de maand  in de Hamrikheem een Meezingcafé georganiseerd. Jong en oud kwam samen om in ongedwongen sfeer te zingen, van smartlap tot Rolling Stones.
01 nov 2019

Nettelboschje prullenbakken pimpen in Selwerd

Op 6 november 2019 sloot VRIJDAG in de buurt aan bij het Sunny Selwerd project: Maak het Nettelboschje mooi!
01 mei 2019

Vreedzamelied Lewenborg 2019

Op 15 mei 2019 vond een bijzondere première plaats in Lewenborg. Drie basisscholen uit de wijk presenteerden in wijkcentrum Het Dok het Vreedzame Lied.
01 jan 0001

Challenge #Doe_iets! in Selwerd

Karam woont in Selwerd en studeerde af aan de Popacademie in Leeuwarden. In coronatijd is hij de challenge #Doe_iets begonnen! Kijk hier wat hier voor gaafs uit gekomen is!
01 jan 0001

Cultuurimpuls Lewenborg

Uit een samenwerkingsverband tussen VRIJDAG in de Buurt, WIJ Lewenborg en de scholen: de Kimkiel, de Vuurtoren, de Swoaistee, 't Kompas en de Driebond, is een naschools kunst en cultuur project voor basisschoolleerlingen opgezet in Lewenborg in het kader van Lewenborg XL.
Heb je een vraag?

Verplicht veld