08 sep 2021

Spoken Word workshops in de Korrewegwijk/De Hoogte

Samen in een groep Spoken Word leren, een dichtvorm waarbij naast de tekst, ook de voordracht van de tekst centraal staat. De teksten zijn vaak rauw en eerlijk, muzikaal. Een ideale uitlaatklep en een effectieve manier om krachtig te leren zeggen wat je nu echt wilt zeggen. Doe je mee?
06 sep 2021

Geef je op voor de Sport- en Cultuurhopper!

Ruimte voor een nieuwe hobby? Tijd voor iets anders? Wil je misschien een nieuwe sport ontdekken, of iets doen met je artistieke talenten? Geef je dan snel op voor een sport of culturele activiteit via de Sport- en Cultuurhopper!
06 sep 2021

Aftermovie Zomerweken 2021 in Lewenborg

Check hier de aftermovie van de zomerweken 2021 in Lewenborg!
30 aug 2021

Fotowedstrijd Beijum

Altijd al willen exposeren in de wijk? Dat kan nu op het hek rond het Innersdijk terrein in Beijum. Geef je vòòr 18 september 2021 op bij cultuurcoach Kitty Boon.
25 aug 2021

Zomerweken 2021 in de wijken van Groningen

Dankzij de samenwerking met WIJ Groningen, de Speeltuincentrale, wijkcentra, cultuurcoaches van VRIJDAG in de Buurt, sportcoaches van Bslim, vrijwilligers en vele andere lokale partijen hoefden bewoners van de wijken in Groningen zich geen dag te vervelen deze vakantie. Volwassenen en kinderen gingen op vakantie in eigen wijk.
25 aug 2021

Zomerweken 2021 in de wijken van Groningen

In Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk was er deze zomer ook een onvergetelijke zomer met zes weken programma. Ook hier werd nauw samengewerkt met de verschillende instanties uit de wijk, waaronder WIJ Selwerd, de BSV's, BSlim, JOGG, Gemeente Groningen, Tuinpad, Forum en De Fontein.
25 aug 2021

Zomerweken 2021 in de wijken van Groningen

In Lewenborg zijn we als VRIJDAG in de buurt aangesloten bij de werkgroep 50 jaar Lewenborg. Deze groep heeft ook de Onvergetelijke Zomer Lewenborg opgepakt! Samen met BSlim, WIJ Lewenborg, Overstag, De Oude Bieb, JOGG, het Forum en VRIJDAG in de Buurt is er 6 weken lang programma geweest met elke dag iets te doen voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 16 jaar.
09 jul 2021

Zomerprogramma's in de wijken

Ook dit jaar hebben onze cultuurcoaches samengewerkt met verschillende instanties in de wijken om een prachtig zomerprogramma's neer te zetten. Wij wensen iedereen een hele fijne creatieve zomer toe! Lees hier de programma's per wijk.
09 jul 2021

Breakdancedemonstratie in Vinkhuizen

Woensdag 4 augustus van 15.00 - 17.00 uur is er weer een breakdancedemonstratie bij Kiosk Diamantpark én op maandag 9 en 16 augustus van 16.00 - 18.00 uur kun je gratis meedoen met twee workshops in Buurtcentrum De Wende. Doe je mee?
01 jul 2021

Raamexpositie Oosterparkwijk

De Raamexpositie is een kunstproject door de hele Oosterparkwijk met werk van lokale kunstenaars. In dit nieuwsbericht kunt u de Wandelkaart downloaden!
15 jun 2021

Cultuurcoach Selwerd ook aan de slag in Paddepoel

Vanaf 1 juni 2021 heeft ook de wijk Paddepoel een cultuurcoach van VRIJDAG in de Buurt. Lucas Winkel was al actief als cultuurcoach in de wijken Selwerd en Lewenborg. "Dit heeft Paddepoel ook nodig!" Aldus Frank Mulder, sociaal gebiedsontwikkelaar van de gemeente Groningen.
07 jun 2021

2e poëzie in de Kersentuin van de Wiershoeck in Beijum

In de Kersentuin van de Wiershoeck wordt op 20 juni van 14.30-17.00 uur een poëziemiddag georganiseerd. Samengesteld en gepresenteerd door onze stadsdichter Renée Luth.
02 jun 2021

Kennismakingscursus ‘Spelenderwijs muziek leren’ Vinkhuizen

“Muziek creëert verbinding, muziek zorgt voor emotie, muziek verbetert je IQ en de meeste kinderen vinden muziek maken helemaal geweldig,“ vertelt muziekdocente en inwoner van Vinkhuizen Karoun. Ze woont nu 5 jaar in Nederland en geeft her en der al muziekles aan groepjes kinderen. Máár nog niet in haar eigen wijk, Vinkhuizen. Tot nu toe dan!
31 mei 2021

Ode aan Vinkhuizen door De Wijk De Wereld

In Vinkhuizen barst het van het muzikale talent. De Wijk De Wereld vroeg tien muzikanten om samen met componist Reinout Douma een muzikale ode te brengen aan de wijk. Zie hier het resultaat!
17 mei 2021

Wijktheatergroep Goed Begin brengt Happy Acts in de Korrewegwijk

#HappyActs voor een glimlach op jouw gezicht! Om de zoveel tijd laten ze zich zien in de korrewegwijk... Vind jij ze allemaal?
17 mei 2021

Sport- en Cultuurhopper gemeente Groningen

Sport- en cultuuraanbidders uit de gemeente Groningen kunnen zich weer aanmelden voor de Sport- en Cultuurhopper periode herfst/winter. Dit kan tot en met 12 augustus a.s.
28 apr 2021

Muziek in de wijk met El Karamba - Korrewegwijk/De Hoogte

Hou je van muziek? Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Voel je dan welkom bij de muzieklessen van Karam Shebat (El Karamba) in de Korrewegwijk/De Hoogte
28 apr 2021

Muziek in de wijk met El Karamba - Selwerd

Hou je van muziek? Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Voel je dan welkom bij de muzieklessen van Karam Shebat (El Karamba) in Selwerd.
28 apr 2021

Cultuurcoach van VRIJDAG in de Buurt vraagt kinderen in Selwerd naar hun dromen voor de zomer!

Cultuurcoach Lucas Winkel vraagt alle kinderen van Selwerd hun wensen voor deze zomer aan de wensboom te hangen bij hun op school. Wie weet komen alle wensen uit deze zomer!
21 apr 2021

Schilderworkshops in de Korrewegwijk en De Hoogte

In de lente wordt er geschilderd in de Korrewegwijk en De Hoogte. Kinderen t/m 12 jaar gaan onder begeleiding van kunstenares Ineke de Vries ware schilderijen maken.
21 apr 2021

Dansworkshops Korrewegwijk en De Hoogte

In de lente wordt er gedanst in de Korrewegwijk en De Hoogte! Kinderen t/m 12 jaar gaan onder leiding van dansdocente Eurnalis Samba streetdance, hiphop en TikTok choreo's leren!
10 feb 2021

De Wijk De Wereld in Vinkhuizen

De afgelopen drie jaren nam De Wijk De Wereld zeer succesvol een week lang de Stadsschouwburg over. Het afgelopen jaar trokken ze Beijum in en hebben binnen alle corona-beperkingen een mooie derde editie neer kunnen zetten. Dit jaar is het de beurt aan Vinkhuizen!
18 jan 2021

Hart onder de riemactie Vinkhuizen

Het coronavirus zorgt in heel Nederland voor bijzondere tijden. Onrust, eenzaamheid en somberheid liggen op de loer. In Vinkhuizen bedacht Wijkbewoonster Ellen heeft een superleuk idee om elkaar bijna letterlijk een hart onder de riem te steken. Doe je mee?
12 jan 2021

Cultuurcoach sluit aan bij sportcoach in Selwerd

In Selwerd stond een prachtig programma klaar voor kinderen en jongeren, georganiseerd door: Gemeente Groningen, Sunny Selwerd, BSV, BSlim, Tuinpad en WIJ SPT. Helaas gooide de lockdown roet in het eten. Maar, in Selwerd zaten ze niet bij de pakken neer en keken ze naar wat er wél door kon gaan.
11 jan 2021

Raamexpositie Korrezon

Nu kunstenaars in tijden van corona niet kunnen exposeren en veel mensen aan de wandel zijn, is er door het Floreshuis en VRIJDAG in de Buurt een alternatieve kunstroute georganiseerd in de Korrewegwijk en De Hoogte.
18 dec 2020

Leer de wijk kennen, wat is jouw verhaal?

In de Wijert willen ze elkaar leren kennen. Dit doen ze door een fotoproject te realiseren voor én door de wijk. Dit keer met het thema Verlies. Zie hier de foto rapportage.
18 dec 2020

Kerstwandeling van sportcoach Charlotte

In Beijum kun je de beweegroute van de kerstman gaan bewandelen de komende weken. Hoe doe je dat? Er zijn verschillende mogelijkheden! Lees het hieronder in de brief van de trainer van de kerstman.
30 nov 2020

Een Lieve Groet met Vleugels - decembereditie

VRIJDAG in de Buurt wil graag iets doen voor mensen die het leuk vinden om elkaar een creatief hart onder de riem te steken in een tijd waarin we weinig mensen zien. In het voorjaar ontwikkelden we daarom de actie Lieve Groet met Vleugels. Die was een groot succes en daarom pakken we het in de decembermaand nóg grootser aan!
02 nov 2020

Week van de eenzaamheid in Ten Boer

In de Week tegen Eenzaamheid gingen cultuurcoach Dinanda Luttikhedde en bewegingscoach Gerkina Doze (Huis van de Sport) langs de deuren met tekeningen en kleine kadootjes.
19 okt 2020

GoeieBuurt & Cultuurcafé

VRIJDAG in de Buurt en GoeieBuurt organiseren op maandag 26 oktober om 15.30 uur het GoeieBuurt & Cultuurcafé in de Korrewegwijk/De Hoogte. Ontmoet jouw buren en breng (creatieve) ideeën in voor de wijk!
29 sep 2020

Aftermovie van de Onvergetelijke Zomer

VRIJDAG in de Buurt organiseerde samen met andere organisaties uit de wijken Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk, Korrewegwijk en De Hoogte de Onvergetelijke Zomer. Zes weken lang konden kinderen theater spelen, zingen, jammen, dansen, timmeren, jongleren, hutten bouwen, zandkastelen maken en ijsjes eten!
28 sep 2020

Nog een Cultuurcafé in de Oosterparkwijk

Cultuurcoach van de Oosterparkwijk Mirjam Rinkel nodigt je graag weer uit voor het tweede Cultuurcafé op dinsdag 6 oktober.
14 sep 2020

Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur? Jazeker!

Eens in de zoveel tijd leer je ze kennen: kinderen met een onstuitbare gedrevenheid om te leren, om meer te weten, om te groeien en te ontwikkelen.
07 sep 2020

Zomer in Ten Boer

Ten Boer en de omliggende dorpen stonden deze zomer bol van leuke activiteiten voor kinderen en jongeren. Er was een breed aanbod van zowel sportieve als creatieve activiteiten.
24 aug 2020

De Wijk De Wereld is in Beijum

De Wijk De Wereld maakt bijzondere theatervoorstellingen met en over een wijk uit de stad. Zie hier hoe dat er in Beijum uitzag!
19 aug 2020

Het eerste cultuurcafé van Beijum is een feit

Op 2 juli werd in het Trefpunt het eerste Cultuurcafé gehouden, georganiseerd door Kitty Boon, cultuurcoach van VRIJDAG in de Buurt.
29 jun 2020

Ontmoetstation Oosterparkwijk

Onze cultuurcoach voor nieuwkomers in de stad, Ahmad Abdulwahab, bedacht een sprankelend plan om een ontmoetstation te bouwen op een centrale plek in de Oosterparkwijk.
23 jun 2020

De Bonte Zomer van VRIJDAG in de Buurt

Kunst en cultuur stonden deze zomer centraal! Als onderdeel van de Onvergetelijk Zomer van 2020 organiseerde VRIJDAG in de Buurt de Bonte Zomer in Selwerd en de Korrewegwijk/De Hoogte.
08 jun 2020

VRIJDAG in de Buurt, ook bij jou thuis!

Deel jouw dansmoves, kunstwerken, zangkwaliteiten of andere creaties met foto's en/of (liggende) video's en zet ze op de Facebook groepspagina van jouw wijk.
20 apr 2020

Kinder Dromen durven doen

Ook in deze tijd wordt er niet stilgezeten. Kinderdromen durven doen gaat tasjes uitdelen. De tasjes zitten vol met spullen om de kinderen op een creatieve manier bezig te houden.
16 mrt 2020

Het eerste Cultuurcafé in Selwerd

Vorige week woensdagavond organiseerde cultuurcoach Lucas Winkel een Cultuurcafé in Selwerd. In Wijkrestaurant De Duindoorn werd onder het genot van een hapje en een drankje gepraat over kunst en cultuur in de wijk.
16 feb 2020

Wijkfeest Selwerd

VRIJDAG in de Buurt was aanwezig op het wijkfeest in Selwerd met workshops, dansen en muziek!
16 feb 2020

Jeugd theaterlessen in de Hoogte

De theaterlessen worden op donderdagmiddag gegeven in het Cortinghuis. In een reeks van zes lessen wordt de fantasie van de kinderen gebruikt om samen de mooiste, spannendste en grappigste scenes en beelden maken.
14 feb 2020

Theaterlessen Wijktheatergroep Goed Begin

Philippien: “Elke maandagavond loop ik even het hoekje om naar het Floreshuis om met dit vrolijke gezelschap te werken aan diverse toneeloefeningen en scenes.
13 feb 2020

Wegens het coronavirus wordt deze voorstelling tot nader order afgelast.

Op 21 maart, de eerste lentedag, vindt ‘De Wijksnoeperij’ plaats. Dit is een cultureel ‘snoepreisje’ langs diverse korte acts die door buurtbewoners zijn gemaakt.
12 feb 2020

Dansen in Selwerd

De dames krijgen nu elke woensdag les van Irma Pastoor in Sonde2000 en genieten hier enorm van!
01 feb 2020

Dansgroep Mous

Een enthousiaste en zeer diverse groep van wijkbewoners van de Korrewegwijk dansen onder de bezielende leiding van choreograaf Mohamed Yusuf Boss. Een deel van de groep heeft al danservaring, een deel niet of nauwelijks.
30 jan 2020

Expositie Korrewegwijk en de Hoogte

In de Korrewegwijk en de Hoogte wonen veel kunstenaars. Een groepje creatieve wijkbewoners wil graag een expositie mogelijk maken in de Korrewegwijk. In samenwerking met de cultuurcoach wordt er hard gewerkt om dit te realiseren.
29 jan 2020

Cultuurcafé Oosterparkwijk

Op woensdagavond 29 januari was het eerste Cultuurcafé in café Bie de Buuf. Een enthousiast groep mensen kwam bij elkaar om te praten over kunst en cultuur in de Oosterparkwijk. Aan ideeën in de Oosterparkwijk geen gebrek!
05 jan 2020

MAAKLAbGro in Selwerd

Sinds de herfstvakantie 2019 is het MAAKLAbGro elke woensdag en vrijdagmiddag te vinden in Selwerd. Bij het MAAKLAb kunnen jongeren kennis maken met techniek en de verbinding met kunst.
01 dec 2019

Meezingcafé Korrewegwijk

Samen zingen in de Korrewegwijk, zing je mee? Elke tweede vrijdag van de maand wordt er in de Hamrikheem een meezingcafé georganiseerd. Jong en oud komt samen om in ongedwongen sfeer te zingen, van smartlap tot Rolling Stones. Entree GRATIS!
01 nov 2019

Nettelboschje prullenbakken Selwerd

Op 6 november 2019 sloot VRIJDAG in de buurt aan bij het Sunny Selwerd project: Maak het Nettelboschje mooi!
01 mei 2019

Vreedzamelied Lewenborg

Op 15 mei 2019 vond een bijzondere première plaats in Lewenborg. Drie basisscholen uit de wijk presenteerden in wijkcentrum Het Dok het Vreedzame Lied.
01 jan 0001

Challenge #Doe_iets!

Karam woont in Selwerd en studeert af aan de Popacademie in Leeuwarden. Hij is de challenge #Doe_iets begonnen! Kijk hier wat hier voor gaafs uit gekomen is!
01 jan 0001

Cultuurimpuls Lewenborg

Uit een samenwerkingsverband tussen VRIJDAG in de Buurt, WIJ Lewenborg en de scholen: de Kimkiel, de Vuurtoren, de Swoaistee, 't Kompas en de Driebond, is een naschools kunst en cultuur project voor basisschoolleerlingen opgezet in Lewenborg in het kader van Lewenborg XL.
Heb je een vraag?

Verplicht veld