Cultuurcafé in Selwerd

Cultuurcoach Lucas Winkel organiseerde ook het eerste Cultuurcafé in Selwerd. In Wijkrestaurant De Duindoorn werd onder het genot van een hapje en een drankje gepraat over kunst en cultuur in de wijk.

Allereerst is er behoefte aan helderheid. Waar moet ik zijn als het gaat om cultuur in de wijk? Vanuit VRIJDAG in de Buurt is cultuurcoach Lucas Winkel nu juist aangesteld om deze helderheid te geven. Dus waar moet je zijn? Bij Lucas. Hij brengt in kaart wat er in de wijk al gedaan wordt aan kunst en cultuur en hoe we daar verbindingen tussen kunnen maken. Daarnaast gaat Lucas vooral ook kijken of we nog meer mensen uit de wijk kunnen betrekken bij cultuur!

Tijdens dit eerste Cultuurcafé is een mooie stap in de goede richting gemaakt. Zo zijn er in de wijk veel mensen die hun kunst willen exposeren. In de bibliotheek is net besloten dat er om de drie maanden geëxposeerd mag worden, de eerst link is gelegd! En we zitten hier in het wijkrestaurant, is dat niet een leuke plek om te exposeren? Ook de kinderen van MAAK-Lab Gro kunnen hier laten zien wat ze maken!

Kunnen we de verschillende vormen van kunst in de wijken niet met elkaar combineren? Bijvoorbeeld tijdens een open podium? Of in de vorm van looproute door de wijk, waar mensen langs kunnen lopen om kunst te bekijken, muziek te luisteren en kunnen dansen in een flashmob?

De muzikant van de wijk wil opzoek naar verborgen talenten. Hoe vinden we die? Er zijn al plannen voor een Meezingcafé in Selwerd, misschien zien we ze daar! Of tijdens een open podium? Heeft de wijk eigenlijk al een Wijkdichter? Misschien kunnen we een poëzie en gedichten wedstrijd houden in de bibliotheek!

Zo lagen er ineens in één avond ontzettend veel ideeën op tafel. Waarin de grootste wens is: laten we de samenwerking opzoeken! Een jaarlijks event in een ruimte waar mensen dansen en zingen, waar theater is, waar mensen hun kunst kunnen exposeren of nog iets anders creatiefs. En dat dan onder het genot van een hapje en een drankje.

En nu?
Er lijntjes gelegd en kaartjes uitgewisseld om deze mooie ideeën vorm te gaan geven. In het volgende Cultuurcafé bespreken we onder andere de vorderingen hiervan. En hoe voller het café hoe leuker! Dus heb jij wensen, ideeën, een mooi talent, een leuke locatie of iets anders cultureels wat je met je wijkbewoners wil delen? Hou deze website en Facebookpagina van VRIJDAG in de Buurt – Selwerd in de gaten voor de datum van het volgende Cultuurcafé!

Bekijk hier de foto's.

VRIJDAG in de Buurt streeft ernaar om regelmatig een Cultuurcafé te organiseren. Neem gerust contact op met de cultuurcoach van Selwerd Lucas Winkel via onderstaande gegevens. 

Heb je een vraag?

Verplicht veld