Cultuurcafé Oosterparkwijk

Op woensdagavond 29 januari vond het eerste Cultuurcafé van de Oosterparkwijk plaats in café Bie de Buuf. Een enthousiast groep mensen kwam bij elkaar om te praten over kunst en cultuur in de Oosterparkwijk. Wat wil je of ga je doen? Wat heb je daarvoor nodig? En vooral, hoe kunnen we elkaar daarbij helpen. Aan ideeën in de Oosterparkwijk geen gebrek!

Een grote groep mensen zat rond de tafel met een kop koffie of thee. Eerst maar eens even voorstellen, wie ben je, wat doe je in de wijk aan kunst en cultuur en waarom ben je naar het cultuurcafé gekomen? Van kunstenaars, pianodocenten en theatermakers tot mensen van het WIJ team en de zakelijk leider van de accommodaties in de Oosterparkwijk, iedereen vond een goede reden om aanwezig te zijn.

Na de voorstelronde zijn we direct energiek aan de slag gegaan. Om de bekende gele plakbriefjes heeft iedereen vier vragen beantwoord. Wat wil of ga je doen met kunst en cultuur in de Oosterparkwijk? Wat kan je zelf al doen? Wat of wie heb je daar extra voor nodig? En wat kan cultuurcoach Mirjam Rinkel van VRIJDAG in de Buurt voor jullie betekenen?

In alle ideeën zaten veel overlappingen waardoor er direct verbindingen zijn gelegd. Contactgegevens zijn uitgewisseld en er zijn concrete afspraken gemaakt om deze ideeën gezamenlijk te gaan uitwerken. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen voor een fotowandeling door de wijk voor kinderen en ideeën voor een straat barbecue in combinatie met muziek en theater.

De avond bleek veel te kort om alle wensen en plannen met elkaar te bespreken en daarom kwam al snel het verzoek vanuit de bezoekers om zo'n avond op korte termijn nogmaals te organiseren. En dat gaan we dan ook zeker doen! We kijken terug op een zeer geslaagde avond en komen zo snel mogelijk met een nieuwe datum voor het Cultuurcafé van de Oosterparkwijk.

Benieuwd naar de foto's? Klik hier. 

VRIJDAG in de Buurt streeft ernaar om regelmatig een cultuurcafé te organiseren in jouw wijk! Houdt deze website en Facebookpagina in de gaten voor het eerstvolgende café of stel gerust de vraag aan de cultuurcoach van de Oosterparkwijk Rozan Vergeer via onderstaande gegevens. 

Heb je een vraag?

Verplicht veld