Cultuurcoach Selwerd ook aan de slag in Paddepoel

Vanaf 1 juni 2021 heeft ook de wijk Paddepoel een cultuurcoach van VRIJDAG in de Buurt. Lucas Winkel was al actief als cultuurcoach in de wijken Selwerd en Lewenborg. Frank Mulder, sociaal gebiedsontwikkelaar van de gemeente Groningen hoorde hiervan en van de collega’s cultuurcoaches in andere wijken en zag de mooie initiatieven die hieruit zijn ontstaan. "Dit heeft Paddepoel ook nodig!" Aldus Frank. Zo gezegd, zo gedaan!

Frank ging meteen in gesprek met Hannelore Duynstee, projectontwikkelaar van VRIJDAG in de Buurt. Gezien Paddepoel en Selwerd tegen elkaar aanliggen en ook veel andere instanties in beide wijken werken, werd in samenspraak met cultuurcoach Lucas besloten de wijken samen te voegen.

Lucas Winkel: “Sinds september 2019 werk ik met veel plezier als cultuurcoach in Selwerd en Lewenborg. Ik ga in gesprek met buurtbewoners en buurtinstanties over kunst en cultuur in de wijk. Zo ontdek ik wat er allemaal in de wijken speelt en wat de behoefte is van de wijkbewoners. Op die manier probeer ik kunst en cultuur voor iedereen in de wijk mogelijk te maken. Ik kijk ernaar uit om dit ook in Paddepoel te doen! Ik zoek meer kunstenaars en amateurs die mee willen denken en mee willen helpen meer wijkbewoners te betrekken bij goede kunst om deze wijk nog bruisender te maken. En: Heb je een wens, idee of een plan? Laat het me weten, samen maken we er iets moois van. Ik kom graag bij je langs om kennis te maken. Tot snel!

 

Heb je een vraag?

Verplicht veld