Doe je mee?
Dans mee in de Korrewegwijk

Dansgroep Mous

In verband met het coronavirus covid-19 is VRIJDAG gesloten van zaterdag 14 maart tot en met dinsdag 28 april. Onze activiteiten gaan in deze periode niet door. Meer weten? 👉 Lees verder...

“Kan ik ook meedansen?” klonk als vraag bij de eerste bijeenkomst van De Wijk De Wereld in de Korrewegwijk. En of dat kon! Een enthousiaste en zeer diverse groep van negen wijkbewoners van de Korrewegwijk ging aan de slag onder de bezielende leiding van choreograaf Mohamed Yusuf Boss. Een deel van de groep had al danservaring, een deel niet of nauwelijks. Een wereld ging voor hen open, waarin ze elkaar leerden kennen en elkaar en zichzelf uitdaagden om grenzen te verleggen en nieuwe dingen te leren.

Tijdens de opening van de voorstelling van De Wijk De Wereld, op het grote podium, zetten zij een krachtig stuk neer en kregen steeds weer een staande ovatie. En daarmee was een nieuwe dansgroep een feit! Na De Wijk De Wereld trad de groep nog twee keer op andere plekken op met hun stuk: in Amersfoort (congres Thuis in de wijk) en bij de uitreikging van de Groninger Cultuurprijzen in Martiniplaza.

Karin Noeken (artistiek leider van De Wijk De Wereld) zorgde er met de cultuurcoach van VRIJDAG in de Buurt voor dat de groep door kon gaan met dansen. Dat doen zij iedere week op dinsdagavond. Onder leiding van Beau Delwel, een danser van de Poetic Disasters Club (stagegroep van Club Guy and Roni). Eerst in het VRIJDAG Theater, nu in het Floreshuis in hun eigen wijk. Ook voor Beau is dit een nieuwe ervaring: werken met zo’n diverse groep amateurdansers. Zij neemt de dansers op integere wijze mee in de wereld van de improvisatie en de verbeelding. Inmiddels hebben zich ook nieuwe wijkbewoners aangesloten bij de groep.

De dansgroep heeft voor zichzelf een naam bedacht: Mous. Daarmee refereren ze naar de Groningse naam voor stamppot boerenkool; toegankelijk voor iedereen, niet te moeilijk, met de voeten op de grond én op z’n Gronings!

Een greep uit de ervaringen van de dansers van Mous
“Het dansen heeft me in een soort vooruitgang gebracht, in mijn zekerheid, grote stappen in mijn vrouw-zijn en een nieuwe gemakkelijkheid in mijn lichaam. De lieve, verschillende mensen en standaard elke week een dosis liefde: dat maakt mij gelukkig.”

“Er Gaat een wereld voor mij open en ik ben blij dat dit op mijn pad is gekomen. Een mens kan daar groeien.”

“Ik vind het fijn om mezelf als danser uit te dagen nieuwe dingen te doen. Dat voelt in deze groep heel veilig. Heerlijk om iedere week naar uit te kijken!”

“Iets nieuws, iets leuks! Een uitdaging met muziek, dans en lieve mensen.”

“Het doet me erg goed dat we zijn doorgegaan met de dansgroep. Ik blijf letterlijk en figuuurlijk in beweging. “

“Ik ben ontzettend blij dat dansen voor mij op deze manier mogelijk gemaakt is. Dansen stond al jaren op mijn verlanglijstje maar ik had en heb niet de financiële middelen voor dansles. Op deze manier kan ik eindelijk dansen. In een heerlijke groep van alle leeftijden van mensen die bij mij in de buurt wonen. Dit draagt bij aan mijn buurtgevoel en het gevoel van een “tribe” te hebben. Supergezellig en heerlijk voor mijn lijf en humeur!”

“Heel bijzonder om door De Wijk De Wereld deel uit te maken van een groep waarin je eerst niemand kende en je nu samen zulke mooie dingen beleeft en elkaar leert kennen. Dat we na De Wijk De Wereld de kans hebben gekregen om met elkaar te blijven dansen voelt echt als een cadeautje, nee, als een groot cadeau! Zo lekker om (onder begeleiding) te dansen en te bewegen, had ik anders nooit gedaan en niet gedurfd.”

Heb je een vraag?

Verplicht veld