Doe en denk mee met de Hart onder de riemactie Vinkhuizen

Het coronavirus zorgt in heel Nederland voor bijzondere tijden. Onrust, eenzaamheid en somberheid liggen op de loer. In Vinkhuizen bedacht Wijkbewoonster Ellen heeft een superleuk idee om elkaar bijna letterlijk een hart onder de riem te steken. Doe je mee?

Ze bedacht om in deze rare tijd elkaar een hart onder de riem te steken met een zelf gemaakt cadeautje in de vorm van een hart. Hoe leuk is het als je elkaar kunt steunen met een klein gebaar, zoals zo'n cadeautje? Gewoon even weten dat je aan iemand anders in Vinkhuizen denkt, kan iemand heel blij maken.  

 "Het zijn bizarre en moeilijke tijden voor vele mensen. De verbinding blijven zoeken met elkaar is juist nu zo waardevol. Veel dingen liggen stil. En veel mensen willen wel wat doen, maar weten niet wat. Maak iets creatiefs of lever een creatief maakidee aan." 


Ze besprak het idee afgelopen week met onze cultuurcoach in Vinkhuizen, Emma Bel: "Een geweldig idee in deze tijd. Via mijn netwerk heb ik de afgelopen week druk contact gelegd met diverse wijkinstanties en clubjes. En Ellen deed dit met wijkbewoners." Ze kregen spontane en leuke reacties, dus reden om dit breed op te pakken. Ellen en Emma hopen dat zoveel mogelijk mensen thuis ook mee gaan doen. 

Suggesties om te maken!
- Genaaide, gebreide, gehaakte harten

- Harten maken met schilderen, teken, strijkkralen, diamantjes (diamond painting), knipwerk etc.
- Hartenkoekjes
- Sieraden met harten
- Houten (op)bergdoosjes in de vorm van harten
- Ijzeren harten
- Kaarten met harten 

Er zijn natuurlijk ontzettend veel leuke ideeën. Ellen maakte bijvoorbeeld zelf 3D geprinte rode hartenoorbellen, een met porselein beschilderde hartenmok en een genaaid hart met rijst erin die in de magnetron kan als warmtezak. Welke ideeën heb jij? Lever het aan!

3D geprinte Hartenoorbellen      Hartenmok porseleinstiften      Genaaid hart met rijst

Waar komen de harten terecht?
Het idee was om deze harten dan op 14 februari, Valentijn weg te geven. Dat gaat i.v.m. corona niet lukken. We denken nu aan de 1e week/weekend van maart. Dit kun je doen door in die week het hart te geven aan iemand in Vinkhuizen die je kent. Of door het in te leveren bij een nog nader af te spreken distributiepunt in de wijk. 

Hoe geweldig zou het zijn als tientallen Vinkhuizers hartverwarmende kleinigheidjes ontvangen, gemaakt door buurtgenoten. Gewoon om elkaar te steunen. De haakclub van De Wende ,de naaiclub van speeltuin de Apenkooi en Cosis, met Zorg gemaakt haken in ieder geval aan. 

Doe jij ook mee met je club, school, familie of vrienden? Laat het weten. Stuur een mail naar cultuurcoach Vinkhuizen, Emma Bel: emma.bel@bijvrijdag.nlof bel met 06 247 32 805. Emma is tevens vrijwilliger voor de wijkwebsite Vinkhuizen en gaat wekelijks een paar makers vermelden op Vinkhuizen.nl als inspiratiebron voor anderen.  

#hartonderderiemvinkhuizen

Heb je een vraag?

Verplicht veld