Een Lieve Groet met Vleugels - decembereditie

VRIJDAG in de Buurt wilde graag iets doen voor mensen die het leuk vinden om elkaar een creatief hart onder de riem te steken in een tijd waarin we weinig mensen zien. In het voorjaar van 2020 ontwikkelden we daarom de actie Lieve Groet met Vleugels. En omdat dat een groot succes was pakten we het in de decembermaand nóg grootser aan!

We wilden dat mensen tijdens hun dagelijkse ommetje betoverd werden door glinsterende vensters met lampjes en mooie boodschappen. Of dat ze een kerstkaart of creatief kerstpakketje op de mat vonden. Daarom riepen we iedereen op om voor elkaar aan de slag te gaan met onderstaande tutorials. Natuurlijk kan je dit elk jaar in december doen, want ook als de tijden weer normaler zijn is het leuk om elkaar een warm hart toe te dragen! 

Doe je mee?

Natuurlijk kan je individueel met deze actie aan de slag gaan. Bedenk wie in jouw omgeving wel een Lieve Groet kan gebruiken, of geef jouw buurt een mooie kerstboodschap door een kunstwerk, kaart of gedicht in je raam te laten zien. 
 
Wil je het groter aanpakken? 
Ga kijken met en voor wie je dit oppakt. Organisaties waar je aan kunt denken zijn: kinderopvang, scholen, woonzorgcentra, WIJ teams, kerken, thuiszorg, buurthuizen, speeltuinverenigingen, wijkcoöperaties. Zo kun je bijvoorbeeld de kinderen van een BSO kaarten laten maken voor alle ouderen in een woonzorgcentrum! 

Wil je graag meedoen maar weet je niet hoe?
Neem contact op met de cultuurcoach uit jouw wijk! De cultuurcoaches van VRIJDAG in de Buurt kunnen ondersteunen bij het concreet maken van het plan door mensen en organisaties aan elkaar te verbinden en te inspireren.   

Heb je een vraag?

Verplicht veld