Een Lieve Groet met Vleugels - decembereditie

VRIJDAG in de Buurt wil graag iets doen voor mensen die het leuk vinden om elkaar een creatief hart onder de riem te steken in een tijd waarin we weinig mensen zien. In het voorjaar ontwikkelden we daarom de actie Lieve Groet met Vleugels. Die was een groot succes en daarom pakken we het in de decembermaand nóg grootser aan!

Hoe leuk zou het zijn als jij door je wijk loopt en betoverd wordt door glinsterende vensters met lampjes en een mooie boodschap? Of om verrast te worden met een kunstzinnige kerstkaart of een creatief kerstpakketje van iemand die je helemaal niet kent? We roepen iedereen op om voor elkaar aan de slag te gaan! Dat kun je alleen doen maar het kan ook samen. Bijvoorbeeld met je klas, je huisgenoten of de mensen die je begeleidt of verzorgt. En als we dan toch bezig zijn om elkaar op te vrolijken doen we dat ook graag online en op televisie.

Doe je mee?

Natuurlijk kan je individueel met deze actie aan de slag gaan. Bedenk wie in jouw omgeving wel een Lieve Groet kan gebruiken, of geef jouw buurt een mooie kerstboodschap door een kunstwerk, kaart of gedicht in je raam te laten zien. 
 
Wil je het groter aanpakken? 
Ga kijken met en voor wie je dit oppakt. Organisaties waar je aan kunt denken zijn: kinderopvang, scholen, woonzorgcentra, WIJ teams, kerken, thuiszorg, buurthuizen, speeltuinverenigingen, wijkcoöperaties. Zo kun je bijvoorbeeld de kinderen van een BSO kaarten laten maken voor alle ouderen in een woonzorgcentrum! 

Wil je graag meedoen maar weet je niet hoe?
Neem contact op met de cultuurcoach uit jouw wijk! De cultuurcoaches van VRIJDAG in de Buurt kunnen ondersteunen bij het concreet maken van het plan door mensen en organisaties aan elkaar te verbinden en te inspireren.   

Laat zien wat je maakt!

Laat je ons weten wat je gemaakt hebt? We zijn heel nieuwsgierig naar de creaties en de reacties van de ontvangers. En zo inspireer je elkaar om aan de slag te gaan! Maak er een foto of video van en mail deze naar ons. Op de facebookpagina van VRIJDAG in de Buurt geven we er graag aandacht aan! 

Heb je een vraag?

Verplicht veld