Foto expositie Beijum

Er werd geëxposeerd op het hek rond het Innersdijk terrein. Voorlopig blijven de hekken staan, totdat er gebouwd wordt. En tussen het Heerdenhoes en het bouwhek is nu een wandelpad dat aan weerszijden gras en bloemen krijgt. Een mooie gelegenheid om het hek te versieren met allerlei foto’s, gemaakt door amateur- en professionele fotografen uit Beijum.

Thema
Het thema was ‘De natuurlijke (buiten)wijk van Groningen’. Dit past goed bij Beijum, de groenste wijk van de stad. Daar valt van alles onder: je eigen tuin of balkon, een stukje groen in je heerd, de Groene Long, het Beijumerbos, vogels en vlinders of bloemen en planten. Maar ook wandelaars langs de rand van de wijk of spelende kinderen bij Oerrr. Het was een breed thema, dus vul zelf maar in hoe jij deze wijk bekijkt! 

Iedereen die in Beijum woont mocht een foto inzenden dat te maken heeft met het thema, zowel professionele al amateurfotografen. Na aanleiding van de oproep zijn er 150 wijkbewoners aan de slag gegaan om de hekken te voorzien van foto doeken. De prachtigste foto's kwamen voorbij. De foto’s van Sijas de Groot en David Vroom over de veranderende wijk worden samengevoegd met de foto’s van de wijkbewoners. 
Check hieronder de video voor een 
sneak peak. Voor het volledige resultaat moet je natuurlijk gaan kijken in Beijum! 

Neem gerust contact op met de cultuurcoach van Beijm Kitty Boon voor meer informatie over dit mooie project. 

Foto: Gerben Huizenga

Doe je mee?

Heb je een vraag?

Verplicht veld