GoeieBuurt & Cultuurcafé Korrewegwijk

VRIJDAG in de Buurt en GoeieBuurt organiseerden op maandag 26 oktober om 15.30 uur het GoeieBuurt & Cultuurcafé in de Korrewegwijk/De Hoogte. Buurt en cultuur werden gecombineerd tot een open avond waar je als buren elkaar ontmoette, (creatieve) ideeën kon inbrengen, vragen kon stellen en aan kon sluiten bij culturele en kunst activiteiten in de wijk. 15 wijkbewoners kwamen bij elkaar in het Floreshuis om met elkaar te praten over kunst en cultuur en de verschillende activiteiten in de wijk. 

Wat denk je van een woonhuis atelier route langs kunstenaars in de wijk? Je wandelt door de wijk en maakt kennis met kunst en theater achter het raam. Gaat de route dit jaar ook langs jouw raam? 

Of wat dacht je van een bewoner die met zijn hond door het Molukkenplantsoen liep en dacht, hier kan wel wat opknapwerk gebeuren! Hij kwam met een plan om het plantsoen aan te kleden met kunst. Binnenkort gaan we, samen met de kinderen uit de wijk aan de slag!  

En wat vind je van het idee van de “Korre Kerstwandeling”. Een kerstwandeling met theaterworkshops, kunst, gezelschap en warme chocolademelk. Een prachtige kans om de wijk te laten zien wat jij in huis hebt!

De deelnemers gingen tevreden naar huis nadat ze hoorden wat er allemaal gebeurd, of staat te gebeuren in de wijk. Wijkdichter Charlotte Beerda schreef speciaal voor de gelegenheid een herfstgedicht. 

"Eigen waarde
 
je verliest jouw waarde niet als je dwarrelt
je voegt kleur toe
jouw tuimelvlucht op de tocht
is onvermijdelijk dapper
 
het rood, geel en groen vertellen
maakt een zacht pad
is grijze kou bedekkend 
en zal als het water gedroogd
je schoonheid bevroren in tijd
ontkiemen in een boek
een huis 
voor alles kleiner dan jij 
 
jouw verhaal
voedt de aarde
 
bomen kennen dit leven
dansen in stilstand
een brug tussen onder en boven
en boven en onder
het is een dans die ik wil leren kennen
dwaal je mee?

en:
als de zon schijnt door het bladerdek
het licht verwonderend flikkert 
door opengebroken ruimte
is er geen blad dat twijfelt
het heeft zijn eigen waarde"
 
Charlotte Beerda – Wijkdichter Korrewegwijk en De Hoogte 2020

VRIJDAG in de Buurt streeft ernaar om regelmatig een cultuurcafé te organiseren in jouw wijk! Houdt deze website en Facebookpagina in de gaten voor het eerstvolgende café of stel gerust de vraag aan de cultuurcoach van de Korrewegwijk/De Hoogte Magda Rozenveld via onderstaande gegevens. 

Heb je een vraag?

Verplicht veld