GoeieBuurt & Cultuurcafé

VRIJDAG in de Buurt en GoeieBuurt organiseerden op maandag 26 oktober om 15.30 uur het GoeieBuurt & Cultuurcafé in de Korrewegwijk/De Hoogte. Buurt en cultuur werden gecombineerd tot een open avond waar je als buren elkaar ontmoette, (creatieve) ideeën kon inbrengen, vragen kon stellen en aan kon sluiten bij culturele en kunst activiteiten in de wijk. 15 wijkbewoners kwamen bij elkaar in het Floreshuis om, natuurlijk op 1,5 meter afstand, met elkaar te praten over kunst en cultuur en de verschillende activiteiten in de wijk. 

Wat denk je van een woonhuis atelier route langs kunstenaars in de wijk? Je wandelt door de wijk en maakt kennis met kunst en theater achter het raam. Gaat de route dit jaar ook langs jouw raam? 

Of wat dacht je van een bewoner die met zijn hond door het Molukkenplantsoen liep en dacht, hier kan wel wat opknapwerk gebeuren! Hij kwam met een plan om het plantsoen aan te kleden met kunst. Binnenkort gaan we, samen met de kinderen uit de wijk aan de slag!  

En wat vind je van het idee van de “Korre Kerstwandeling”. Een kerstwandeling met theaterworkshops, kunst, gezelschap en warme chocolademelk. Een prachtige kans om de wijk te laten zien wat jij in huis hebt!

De deelnemers gingen tevreden naar huis nadat ze hoorden wat er allemaal gebeurd, of staat te gebeuren in de wijk. Wijkdichter Charlotte Beerda schreef speciaal voor de gelegenheid een herfstgedicht. 

"  "

Heb je een vraag?

Verplicht veld