Hart onder de riemactie Vinkhuizen

Het coronavirus zorgde in heel Nederland voor bijzondere tijden. Onrust, eenzaamheid en somberheid lagen op de loer. In Vinkhuizen bedacht Wijkbewoonster Ellen een superleuk idee om elkaar bijna letterlijk een hart onder de riem te steken met een zelf gemaakt cadeautje in de vorm van een hart. 

Ze besprak het idee met onze cultuurcoach in Vinkhuizen, Emma Bel. Via haar netwerk werd contact gelegd met diverse wijkinstanties en clubjes. En Ellen legde contact met wijkbewoners. Ze kregen spontane en leuke reacties, dus reden om dit breed op te pakken. 

Suggesties om te maken!
- Genaaide, gebreide, gehaakte harten

- Harten maken met schilderen, teken, strijkkralen, diamantjes (diamond painting), knipwerk etc.
- Hartenkoekjes
- Sieraden met harten
- Houten (op)bergdoosjes in de vorm van harten
- Ijzeren harten
- Kaarten met harten 

Er zijn natuurlijk ontzettend veel leuke ideeën. Ellen maakte bijvoorbeeld zelf 3D geprinte rode hartenoorbellen, een met porselein beschilderde hartenmok en een genaaid hart met rijst erin die in de magnetron kan als warmtezak. De haakclub van De Wende, de naaiclub van speeltuin de Apenkooi en Cosis, met Zorg gemaakt haakten ook aan.

3D geprinte Hartenoorbellen      Hartenmok porseleinstiften      Genaaid hart met rijst

De harten werden de eerste week van maart 2021 uitgedeeld in de wijk. Elkaar steunen met een klein gebaar. Gewoon even weten dat je aan iemand anders in Vinkhuizen denkt zorgde voor veel blije gezichten.   

#hartonderderiemvinkhuizen

Heb je een vraag?

Verplicht veld