Kerstwandeling van sportcoach Charlotte

In Beijum kon je de beweegroute van de kerstman gaan bewandelen tijdens de kerstvakantie van 2020. Hoe deed je dat? De trainer van de kerstman schreef er een speciale brief voor: 

Lieve mensen,

Mijn naam is Charlotte en ik ben de personal trainer van de kerstman. Nu vraagt u zich waarschijnlijk af waarom de kerstman zo’n dikke buik heeft als hij regelmatig traint? Nu kan ik u in vertrouwen vertellen dat deze dikke buik aangeboren is.  De kerstman is in zeer goede conditie!

Heeft u wel eens nagedacht hoe fysiek zwaar het is om telkens weer het dak te beklimmen? Hoe lenig je moet zijn om door een schoorsteen te gaan? Hoe krachtig je bent als je steeds weer pakjes moet optillen? En het balanceren op het dak vraagt toch een zekere balans en coördinatie. Is u wel eens opgevallen dat de kerstman altijd vrolijk is? Buiten in beweging zijn maakt je vrolijk! Om dit allemaal te kunnen loopt de kerstman regelmatig de kerstroute in Beijum in combinatie met oefeningen voor kracht, balans, conditie en coördinatie.

Bij deze wil ik u van harte uitnodigen om deel te nemen aan de beweegroute van de kerstman in Beijum! U kunt dit op verschillende manieren doen:

  • U kunt de route en de daarbij behorende oefeningen downloaden. Zowel de routekaart, als een GPX-bestand die u met verschillende wandelapp ’s kunt inlezen. Dan kunt u op eigen gelegenheid de route lopen. Er is ook een bijbehorende Spotify lijst te downloaden om de wandeling nog leuker te maken!
  • Ook kunt u op “Derde Kerstdag” zondag 27 december 2020 vanaf 10.00 uur de route lopen met mij samen (op inschrijving in groepen van max.4 personen i.v.m. de huidige richtlijnen). De oefeningen zullen we dan samen doen. We maken er een vrolijke wandeling van!

Met vriendelijke groet,

Charlotte, trainer van de kerstman

Een leuk initiatief van de sportcoach die veel mensen in Beijum in beweging kreeg!

Herkenningspunten:

1. START: Het Forum/Bibliotheek/De Wegwijzer

2. De Amkemaflat

3. Het Munsterhoes

4. Vijver Winkelcentrum

5. 4. De Bunnemastee

5. EINDPUNT: Melsemaheerd

Zie hier de video met bijbehorende dans:

Heb je een vraag?

Verplicht veld