Kerstwandeling van sportcoach Charlotte

In Beijum kun je de beweegroute van de kerstman gaan bewandelen de komende weken. Hoe doe je dat? Er zijn verschillende mogelijkheden! Lees het hieronder in de brief van de trainer van de kerstman.

Lieve mensen,

Mijn naam is Charlotte en ik ben de personal trainer van de kerstman. Nu vraagt u zich waarschijnlijk af waarom de kerstman zo’n dikke buik heeft als hij regelmatig traint? Nu kan ik u in vertrouwen vertellen dat deze dikke buik aangeboren is.  De kerstman is in zeer goede conditie!

Heeft u wel eens nagedacht hoe fysiek zwaar het is om telkens weer het dak te beklimmen? Hoe lenig je moet zijn om door een schoorsteen te gaan? Hoe krachtig je bent als je steeds weer pakjes moet optillen? En het balanceren op het dak vraagt toch een zekere balans en coördinatie. Is u wel eens opgevallen dat de kerstman altijd vrolijk is? Buiten in beweging zijn maakt je vrolijk! Om dit allemaal te kunnen loopt de kerstman regelmatig de kerstroute in Beijum in combinatie met oefeningen voor kracht, balans, conditie en coördinatie.

Bij deze wil ik u van harte uitnodigen om deel te nemen aan de beweegroute van de kerstman in Beijum! U kunt dit op verschillende manieren doen:

  • U kunt de route en de daarbij behorende oefeningen downloaden. Zowel de routekaart, als een GPX-bestand die u met verschillende wandelapp ’s kunt inlezen. Dan kunt u op eigen gelegenheid de route lopen. Er is ook een bijbehorende Spotify lijst te downloaden om de wandeling nog leuker te maken!
  • Ook kunt u op “Derde Kerstdag” zondag 27 december 2020 vanaf 10.00 uur de route lopen met mij samen (op inschrijving in groepen van max.4 personen i.v.m. de huidige richtlijnen). De oefeningen zullen we dan samen doen. We maken er een vrolijke wandeling van!

Met vriendelijke groet,

Charlotte, trainer van de kerstman

Doe je mee?

Voor vragen en opgave voor de wandeling 27 december kun je Charlotte mailen of bellen.

Herkenningspunten:

1. START: Het Forum/Bibliotheek/De Wegwijzer

2. De Amkemaflat

3. Het Munsterhoes

4. Vijver Winkelcentrum

5. 4. De Bunnemastee

5. EINDPUNT: Melsemaheerd

Bijbehorende kerstdans

Waarom ook nog dit dansje? Bij dit dansje maak je verschillende bewegingen die goed zijn voor zowel kracht, balans, conditie en coördinatie. Bovendien maak je door te dansen stofjes aan in je hersenen waardoor je vrolijk wordt. En luisteren naar muziek heeft een positieve invloed op de hersenen. Het zorgt voor ontspanning, verlaging van de bloeddruk en vermindering van stress. Daarom: dansen maar!

Als u op eigen gelegenheid de wandeling loopt, en u ook de bijbehorende Spotify lijst download, zult u een aantal keren het nummer Jingle Bells horen. Dan kunt u dit dansje uitvoeren. U kunt natuurlijk ook het liedje zelf zingen en dansen tegelijk!

Als u 27 december de route met mij loopt, doen we deze oefening gezamenlijk bij de senioren complexen (Amkemaflat, Munsterhoes, Bunnemastee en Melsemaheerd), zodat we hiermee de ouderen die daar wonen kunnen vermaken. Wel even zwaaien hoor!

De bewegingen zijn alleen op het refrein (2X).

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way
Oh what fun it is to ride in a one-horse open sleigh, Hey!
Jingle bells, jingle bells, jingle all the way
Oh what fun it is to ride in a one-horse open sleigh, Hey

Dashing through the snow, in a one-horse open sleigh
O'er the fields we go, laughing all the way
Bells on bob-tails ring, making spirits bright
What fun it is to ride and sing a sleighing song tonight

Zie hier de video:

Heb je een vraag?

Verplicht veld