Ontmoetstation Oosterparkwijk

Ook in Coronatijd bleven de ideeën doorgang vinden bij Vrijdag in de Buurt. Nu de maatregelen versoepelen snakken we allen naar contact. Onze cultuurcoach voor nieuwkomers in de stad, Ahmad Abdulwahab, bedacht een sprankelend plan om een ontmoetstation te bouwen op een centrale plek in de Oosterparkwijk. Hij merkte dat nieuwkomers graag in contact willen komen met buurtbewoners, maar dat dat vaak moeilijk is. Daarom vond hij dat er een speciale plek nodig was waar buurtbewoners, zowel oude als nieuwe elkaar kunnen leren kennen. 

Het idee is om aan de hand van een aantal vragen die je aan elkaar kunt stellen de eerste kennismaking op gang te helpen. Er is al een groepje enthousiaste nieuwkomers gevormd die samen met ons dit plan willen realiseren.

Ook zal er een app ontwikkeld worden ter ondersteuning van de ontmoetingen, bijvoorbeeld kun je daarop vinden of iemand jou daar wil ontmoeten. Of er kunnen vervolgafspraken op gepland worden. Zoveel mogelijkheden en alles is nog in ontwikkeling!
Wat is er mooier als we elkaar in deze wijk beter leren kennen en we ons verbonden voelen met elkaar. Juist in deze moeilijke tijd!


Impressie gemaakt door: Nina Morste

Heb je een vraag?

Verplicht veld