Raamexpositie Korrezon

Na een eerste succesvolle editie organiseert het Floreshuis en VRIJDAG in de Buurt van 1 februari tot en met 28 februari 2022 een tweede Raamexpositie route in de Korrewegwijk en De Hoogte. Want nog steeds kunnen kunstenaars in tijden van corona minder exposeren en zijn er vele creatieve wijkbewoners die de wijk graag kleur geven. Daarom wordt er weer een alternatieve expositie georganiseerd voor zowel amateurs als professionals die schilderijen maken, beelden van hout of keramiek, zilver smeden en gedichten maken. Alle kunstvormen die passen in de vensterbank zijn welkom.

Dit jaar nemen we kunstwerken in de openbare ruimte mee in de kunstroute en ook kinderen en jongeren worden opgeroepen om mee te doen! Er wordt een kunstroute-plattegrond gemaakt van de straten en adressen waar de werken te bewonderen zijn zodat geïnteresseerde buurtbewoners langs de kunstroute kunnen wandelen. Kunstenaars kunnen ook werk te koop aanbieden.

De Raamexposities zijn een onderdeel van het buurtfestival Korrezon. Meld je voor 15 december aan voor de Raamexpositie via de www.floreshuis.nl. Neem voor vragen contact op met cultuurcoach Magda Rozenveld.

De eerste editie
Omdat kunstenaars in tijden van corona niet konden exposeren en veel mensen aan de wandel waren, is er in 2020 door het Floreshuis en VRIJDAG in de Buurt een alternatieve kunstroute georganiseerd in de Korrewegwijk en De Hoogte. In totaal 36 kunstenaars exposeerden hun kunstwerken in de eigen vensterbank of op een gastlocatie. 

Er werden drie wandelroutes uitgezet. Elke kunstenaars had een poster voor het raam hangen met leuke weetjes en informatie. Vele van hen maakten graag een praatje met het publiek. Wandel je nu nog door de 
Korrewegwijk en de Hoogte dan zie je hier en daar nog flarden van de expositie. Door het grote succes is het initiatief al overgenomen in verschillende wijken zoals De Wijert, Oosterparkwijk en Selwerd en Paddepoel. 

OOG Radio & Televisie maakte ook een leuke video waarin verschillende kunstenaars te zien zijn: 
Heb je een vraag?

Verplicht veld