Bloazen-Bliksem.jpg

Bloazen Bliksem!

Samen met een aantal andere partners organiseerde VRIJDAG onder de naam Bloazen Bliksem! een inspiratiedag die in het teken stond van de blaasmuziek in de Provincie Groningen. De inspiratiedag vond op zaterdag 2 maart 2019 plaats in het Hogeland College Warffum.

Programma

Er waren twee programmalijnen voor verschillende doelgroepen, namelijk voor muzikanten die in een (jeugd)orkest spelen en voor muziekdocenten, onderwijsleerkrachten, dirigenten, bestuurders, culturele partners, beleidsmakers en politici.

Voor de muzikanten waren er workshops, onder andere blues en improvisatie door Wilbert Zwier, samenspelen door Johan Postma, Latin (op percussie) door Wieger Dijkstra en zelf componeren door Jan Ruerd Oosterhaven. De workshops werden afgewisseld met optredens door jeugdorkesten.

Voor de tweede groep was er een door VRIJDAG georganiseerde kennissessie over de rol van de muziekvereniging in het onderwijs. Met Marjon Brouwer (K&C adviseur cultuureducatie), Jan van den Eijnden (LKCA specialist cultuureducatie) en Henk Smit (LKCA specialist cultuureducatie) ging men in gesprek over kansen en mogelijkheden om onderwijs en muziekverenigingen met elkaar te verbinden en te versterken.

De dag werd afgesloten met een slotconcert van de Provinciale Brassband Groningen onder leiding van Richard Visser.

IMG_20190302_104436.jpg
Bloazen Bliksem!
Bekijk de foto's
IMG_20190302_133827.jpg
Bloazen Bliksem!
Bekijk de foto's

Deelnemende orkesten

De orkesten die aan Bloazen Bliksem! mee hebben gedaan:

  • Opleidingsorkest ‘Juliëtte’ uit Aduard o.l.v. Stefan de Groot
  • Opleidingsorkest Harmonie uit Bedum o.l.v. Monique Gruppen
  • Immanuel Eemsmond o.l.v. Alex van der Laan
  • Opleidingsorkest ‘Twister’ uit Winsum o.l.v. Stefan de Groot
  • Jeugdorkest Juliana Oldehove

Organisatie

Bloazen Bliksem! was een initiatief van de Stichting Activiteiten Muziekbond Groningen-Drenthe in samenwerking met Muziekschool Hunsingo en VRIJDAG. De organisatie van deze inspiratiemiddag was in handen van Femke Wegter, Stefan de Groot en Chantal Brunt.

Heb je een vraag?

Verplicht veld