Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus
In de Buurt

VRIJDAG in de Buurt stimuleert kunst en cultuur in de wijken, buurten en dorpen van Groningen. Zodat Groningen nog leuker wordt om in te wonen.

VRIJDAG in de Buurt

VRIJDAG in de Buurt zorgt ervoor dat alle bewoners uit de wijken van Groningen mee kunnen doen aan kunst en cultuur. Dus ook mensen die het misschien niet kunnen betalen, mensen die denken dat cultuur niet voor hen is, mensen die de stap niet durven te zetten of nooit geprikkeld zijn om iets te doen met cultuur. Kunst en cultuur ervaren en maken heeft tal van positieve effecten op mensen en op de samenleving. We zetten in op leefbaarheid en verbinding en bieden alle inwoners een grotere kans om gelukkig te worden.

Hou jij van zingen, dansen, acteren, muziek maken, fotograferen, tekenen, beeldende kunst of een andere vorm van kunst of cultuur? DOE MEE! Kijk hieronder welke cultuurcoach in jouw wijk actief is.

Onze Missie

Met het project VRIJDAG in de Buurt willen we kunst en cultuur aanwakkeren in de wijken, buurten en dorpen van Groningen. We betrekken met name mensen, die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met cultuur. Bijvoorbeeld omdat ze het niet kunnen betalen, omdat ze denken dat cultuur niet voor hen is, omdat ze de stap niet durven zetten of omdat ze überhaupt nooit geprikkeld zijn om iets te doen met cultuur.

Lees meer over onze Missie & Visie.

Het jaarverslag

VRIJDAG in de Buurt gaat altijd uit van kansen en mogelijkheden en dat hebben we ook in 2021 gedaan, ondanks nog steeds beperkende maatregelen. We kijken met trots terug op een jaar waarin we er alles aan gedaan hebben om mooie initiatieven tot stand te brengen en aan elkaar te verbinden.

De cultuurcoaches van VRIJDAG in de Buurt brengen mensen en ideeën bij elkaar, geven een culturele impuls aan initiatieven uit de buurt en zijn de culturele spin in het web van de wijken en dorpen van Groningen. Heel graag delen zij met jullie wat zij in 2021 in teweeg hebben gebracht.

Lees hier de jaarverslagen van:

Meer weten over VRIJDAG in de Buurt?

VRIJDAG in de Buurt wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen.