Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Podium huren

Optreden of repeteren in de binnenstad van Groningen? VRIJDAG biedt makers een podium!

Podium huren in Groningen

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst. Wij zetten onze deuren voor jou als amateurgezelschap dan ook graag wagenwijd open! Dus wil jij optreden of repeteren met jouw theatergezelschap, dansgroep, band, instrument, koor of ensemble ? En zoek je een professioneel podium? Dan heten we je van harte welkom in onze locaties aan de Walstraat, Sint Jansstraat en Noorderbuitensingel in Groningen. Iedere locatie is goed bereikbaar voor publiek en voorzien van horeca en toiletten.

Je kunt optreden in onze concertzaal, The Basement of een dans- of theaterzaal. Elk podium is voorzien van een professionele licht- en geluidsinstallatie en er is altijd een ervaren technicus aanwezig die dit voor je bedient. Ook is er een kleedkamer, een bar met horecamedewerker én de optie om de ticketverkoop uit te besteden en je evenement door ons te laten promoten. Wil je repeteren met je band of instrument? Boek dan online je repetitieruimte aan de Sint Jansstraat.

Commercieel of cultureel tarief?

Groningen is de City of Talent en VRIJDAG ondersteunt talent graag door een podium te bieden. We krijgen subsidie van de gemeente Groningen om dit te realiseren. Daarom werken we met een cultureel tarief voor amateurgezelschappen uit stad en provincie Groningen. Dat houdt in dat je korting krijgt op de verhuur. Voor amateurgezelschappen buiten de provincie Groningen en/of commerciële organisaties rekenen we met een commercieel tarief.