Navigatie overslaan
Kies je cursus
Verhuur

Optreden of repeteren in de binnenstad van Groningen? VRIJDAG biedt makers een podium!

Verhuur in Groningen

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst. Wij zetten onze deuren voor jou als amateurgezelschap dan ook graag wagenwijd open! Dus wil jij optreden of repeteren met jouw theatergezelschap, dansgroep, band, instrument, koor of ensemble? En zoek je een professioneel podium? Dan heten we je van harte welkom in onze locaties aan de Walstraat, de Noorderbuitensingel en de Akkerstraat in Groningen. Iedere locatie is goed bereikbaar voor publiek en voorzien van horeca en toiletten. Een podium huren aan de Sint Jansstraat is i.v.m. verbouwing niet meer mogelijk.

Verspreid over onze locaties kun je diverse podia huren. Je kunt bijvoorbeeld optreden in onze kleine of grote theaterzaal. Elk podium is voorzien van een professionele licht- en geluidsinstallatie en er is altijd een ervaren technicus aanwezig die dit voor je bedient. Ook zijn de zalen voorzien van een kleedkamer, een bar met horecamedewerker én de optie om de ticketverkoop uit te besteden en je evenement door ons te laten promoten. Wil je repeteren met je band of instrument? Boek dan een repetitieruimte aan de Akkerstraat 99. Bekijk alle verhuurmogelijkheden onderaan deze pagina.

Commercieel of cultureel tarief?

Groningen is de City of Talent en VRIJDAG ondersteunt talent graag door een podium te bieden. We krijgen subsidie van de gemeente Groningen om dit te realiseren. Daarom werken we met een cultureel tarief voor amateurgezelschappen uit stad en provincie Groningen. Dat houdt in dat je korting krijgt op de verhuur. Voor amateurgezelschappen buiten de provincie Groningen en/of commerciële organisaties rekenen we met een commercieel tarief.