Navigatie overslaan
Kies je cursus
Kleine zaal

Theatergroepen met weinig of geen decor, kleine muziekensembles en theatersportgroepen vinden regelmatig hun weg naar de kleine theaterzaal.

Kleine theaterzaal

Over de theaterzaal

Ben je op zoek naar een intieme theaterzaal in Groningen? Informeer dan eens naar de kleine theaterzaal! Groepen met weinig of geen decor, kleine muziekensembles en theatersportgroepen vinden regelmatig hun weg hier naartoe. De kleine zaal bevindt zich op de eerste etage van het VRIJDAG Prinsentheater aan de Noorderbuitensingel 11 heeft (maximaal) 70 zitplaatsen. Let op: De zaal heeft geen lift en is dus niet met de rolstoel bereikbaar.

Wanneer je deze zaal huurt, ontvang je daarbij een ervaren technicus, professioneel licht en geluid, barbezetting, schoonmaak en eventueel de promotie en ticketverkoop via VRIJDAG. Neem voor aanvullende wensen contact met ons op.

Te huur inclusief:

  • Ervaren technicus
  • Professioneel licht en geluid
  • Barbezetting en schoonmaak
  • Ticketverkoop via de website van VRIJDAG
  • Promotie van de voorstelling via VRIJDAG

Tarieven en beschikbaarheid

De zaal is beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag voor een cultureel tarief van €180 excl. btw per dagdeel en een commercieel tarief van €360 excl. btw per dagdeel. Voor amateurgezelschappen uit stad en provincie Groningen werken we met een cultureel tarief. Voor amateurgezelschappen buiten de provincie Groningen en commerciële organisaties rekenen we met een commercieel tarief. De reden voor dit onderscheid is dat wij door de gemeente Groningen gesubsidieerd worden om een podium te zijn voor amateurkunstenaars uit stad en provincie. Groningen is de City of Talent en VRIJDAG ondersteunt dat talent graag door een podium te bieden.

Technische specificaties

De technische uitrusting (PDF) van de zaal is van een professioneel niveau. De speelvloer is omgeven met zwart doek en op de grond ligt een balletvloer. De zaal heeft een uitschuifbare tribune met 60 zitplaatsen waar nog een rij van 10 stoelen voor geplaatst kan worden. De speeloppervlakte inclusief doek is 6.95 meter breed en 5.60 meter diep. Bij de aanvoer van decor dien je rekening te houden met de grootte van de deuren: 1.03 meter breed bij 2.40 meter hoog. Er is geen lift voor het decor beschikbaar. Tijdelijke opslag van decor kan in overleg. Heb je de kleine theaterzaal geboekt en wil je onze technicus spreken? Mail naar tjeerd.staal@bijvrijdag.nl of bel Tjeerd op (050) 3051 475.

Vragen over verhuur?

Wil je meer weten over het huren van de kleine theaterzaal? Neem contact met ons op.