Navigatie overslaan
Kies je cursus
Ten Boer

VRIJDAG in de Buurt stimuleert kunst en cultuur in Ten Boer, zodat jouw wijk nog leuker wordt om in te wonen.

Ten Boer

Kunst en cultuur ervaren en maken heeft allerlei positieve effecten op jou én je omgeving. Daarom zorgt VRIJDAG in de Buurt ervoor dat alle bewoners uit Ten Boer mee kunnen doen. Ook als je het misschien niet kunt betalen, als je denkt dat cultuur niet voor jou is, je de stap niet durft te zetten of misschien wel nooit geprikkeld bent om iets te doen met kunst en cultuur.

Met allerlei activiteiten nodigen we jou als wijkbewoner uit om nieuwe dingen te proberen op het gebied van muziek, theater, beeldende kunst, dans, poëzie en andere vormen van kunst en cultuur. Van samen zingen in een Meezingcafé tot acteren of dansen in een wijkproductie. Doe mee en bekijk hieronder alle activiteiten of neem contact op met cultuurcoach Peter Tol.

Cultuurcoach Peter Tol

Mijn naam is Peter Tol en per 1 juni ben ik de nieuwe cultuurcoach voor Ten Boer. Eind jaren tachtig deed ik de lerarenopleiding Tekenen op academie Minerva en maakte ik de noordelijke podia onveilig met mijn bandje The Charlies. In Utrecht rondde ik mijn studie af, waarna ik ruim dertig jaar werkte in allerlei functies op het kruisvlak van kunst, cultuur en educatie.

Wat ik ga doen in Ten Boer. Creatieve mensen en initiatieven verbinden en een podium bieden. Naast mijn werk voor VRIJDAG ben ik commissielid bij het Fonds Cultuurparticipatie en begin ik in augustus als docent kunst op de Hanzehogeschool Pabo.

Heb je een wens, idee of een plan? Laat het me weten! Samen maken we er iets moois van.

Doe je mee?

Samen iets doen of maken geeft veel voldoening. Heb je een wens, idee of een plan? Laat het me weten. Ik kom graag bij je langs voor een kennismaking en een brainstorm!