Let’s hear it… (for the boys)

Vanwege de nieuwe maatregelen die vrijdag 26 november bekend zijn gemaakt kan dit evenement helaas niet doorgaan. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

In dit theaterstuk wordt een groep homoseksuele vrienden door Jacob uitgenodigd om een borrel te komen doen. Gelegenheid is de verjaardag van hun gemeenschappelijke vriend Gerard. Na een paar drankjes krijgt de bende onverwachts bezoek van Jaap, een oude studievriend van Jacob, die als hetero zich nogal ongemakkelijk voelt bij deze groep en zijn ongenoegen uiteindelijk nogal bijzonder uit. Naarmate de avond vordert worden geheimen onthuld en komen de vriendschapsbanden onder druk te staan.
Het stuk is losjes gebaseerd op het spraakmakende theaterstuk "The boys in the band" van auteur Mart Crowly. Het theaterstuk werd bekroond met verscheidene Obie en Tony awards. In 2018 werd het stuk door Ryan Murphy naar het filmdoek gehaald.
Het stuk maakte destijds furore door het leven van homoseksuele mannen letterlijk op een podium te stellen in een tijd dat homoseksualiteit nog niet geaccepteerd werd. Het onderwerp van zelfacceptatie, dat in dit stuk een centrale rol speelt, blijkt echter nog steeds relevant. Het verhaal is daarom naar de moderne tijd gehaald. Zijn dezelfde thema's die in de jaren 70 speelden ook nog relevant in deze tijd?
kaartverkoop: www.letshearit.nl

Voor een bezoek aan dit event heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig. 

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld