Stageband Jazz Orchestra

Startdatum Tijd Locatie Tickets
HIER 12 dec 2021 14.00 - 16.00 VRIJDAG Concertzaal (Sint Jansstraat 7, Groningen)
TICKETS
Voorstellingen

Stageband Jazz Orchestra is het beste wat de jazz te bieden heeft in Noord Nederland. Het orkest bestaat al 40 jaar, en is voornamelijk samengesteld uit jazz professionals en aankomend talent. De band won ongeveer alle prijzen die er te winnen zijn in hun genre, en manifesteert zich de laatste jaren steeds meer als initiator van hoogstaande, innoverende en spannende projecten. De topmusici vragen steeds om nieuwe uitdagingen, en vernieuwende muziek. Door de inzet en ambitie van het hele orkest resulteert dat in zeer hoogwaardige concerten en cd-registraties.

Voor het orkest bestaat geen compromis, desnoods met extra repetities en veel studie worden complexe muzikale structuren uitgevoerd op het allerhoogste niveau. Het orkest kenmerkt zich door een prachtige akoestische balans, waarin ieder instrument zijn eigen specifieke rol vervult. Door de hoge individuele kwaliteiten en de grote solistische kwaliteit van afzonderlijke top improvisatoren, levert het orkest ieder concert weer een heel nieuw muzikaal verhaal.

Met het Macramé Funk project gaat S.J.O. terug naar een bijzonder spannende tijd wat betreft de jazzmuziek. De Big Band muziek werd elektrischer. De Fender Rhodes deed zijn intree. Er werd een hele stijl opgetuigd rond deze nieuwe sound. Belangrijke voortrekkers waren Herbie Hancock, Miles Davis, Brecker Brothers of Weather Report. De componisten van de band hebben zich bij het schrijven van nieuw materiaal voor het S.J.O. laten inspireren door de sound van deze tijd.

Voor een bezoek aan dit event heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig. 

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld