boekkunst
in de kelder

Boekkunst in De Kelder

Tijdens de Week van het Kunstenaarsboek 2018 (WKB18) lieten amateurkunstenaars uit stad en ommeland hun kunstenaarsboeken zien in expositieruimte De Kelder van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Aanvullend waren er workshops voor kinderen en een kunstenaarscafé.

Week van het Kunstenaarsboek

De Week van het Kunstenaarsboek is een initiatief van ARTisBOOK om aandacht te vestigen op de veelzijdigheid van kunstenaarsboeken. Samen met 25 musea en instellingen organiseerden zij tussen 13 en 20 oktober exposities, lezingen, workshops en performances.

Omdat bij de meeste instellingen die deelnemen aan deze week professionele boeken werden tentoongesteld, is besloten om in De Kelder van VRIJDAG een tentoonstelling te organiseren met kunstenaarsboeken gemaakt door amateurkunstenaars. Er werden boeken getoond die gemaakt waren door kinderen, jongeren en volwassenen uit de hele provincie, studenten van kunstacademie Minerva en cursisten van VRIJDAG.

De tentoonstelling opende op 13 oktober om 14.00 uur en was te zien tot en met 16 november 2018.

Een kunstenaarsboek is een autonome en onafhankelijke vorm met daarin wellicht een tekst die de vorm benadrukt.

Ulises Carrión (1941-1989)

Kunstenaarscafé

In aanvulling op de expositie was er op 17 oktober om 19.30 uur een Kunstenaarscafé met presentaties van onder andere Bart Nijstad en Coen Vunderink.