Kunstcongres

Van 27 augustus t/m 21 september exposeerden de winnaars van Kunstcongres Noord in De Kelder van VRIJDAG. Op zaterdag 14 september was de tentoonstelling onderdeel van kunstroute expOOST en kon men de kunstenaars ontmoeten.

Het Kunstcongres met perspectief is het podium voor creatieven en beeldend kunstenaars met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het Kunstcongres staat in het teken van participatie, talentontwikkeling, netwerken en exposeren en houdt elke editie vijf regionale bijeenkomsten met een pop-up tentoonstelling. Het UWV wil met het Kunstcongres creatief talent zichtbaar maken en daarmee andere organisaties inspireren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een weg naar werk of een kans te bieden.

Winnaars Kunstcongres Noord

Op 18 januari 2019 heeft in het Drents Museum in Assen het Kunstcongres Noord plaatsgevonden. 25 creatieven uit Drenthe, Groningen en Friesland hebben hun kunstwerk tentoongesteld. Zij hebben daarnaast deelgenomen aan groepsgesprekken onder leiding van een kunstbuddy. Ook was er gelegenheid om te netwerken en deel te nemen aan een workshop en lezing.

De kunstcommissie Noord (bestaande uit Harry Tupan van Drents Museum, Joost Slijpen van CBK Emmen, Matthijs Booij van Business Art Service) heeft alle werken beoordeeld en van feedback voorzien. Zij hebben Quincy Knippers en Herman Westerdijk geselecteerd tot winnaars. Het publiek koos Pieter Bouwkamp als publiekswinnaar. Als onderdeel van hun prijs mochten zij exposeren bij gastlocaties in de regio.

Quincy Knippers

Quincy Knippers (1985, Eibergen) haar liefde voor tekenen en kunst is al heel jong begonnen. Op zijn zevende kreeg zij een tekencursus cadeau. "Het onderwerp dat mij het meest aanspreekt is de natuur en dieren in het bijzonder. Ik heb al heel wat technieken geprobeerd, maar ben er nog niet achter wat het meeste met me doet. Het merelnest is voor mij een nieuw begin. Het schilderij staat symbool voor wie ik ben. Kwetsbaar, ontluikend en voorzichtig gezien willen worden.”

http://knippersindesloot.blogspot.com/

Herman Westerdijk

Herman Westerdijk (1961, Haren) besloot zijn hart te volgen, na eindeloos solliciteren in de ICT sector. Hij liep steeds op tegen zijn doofheid als bezwarende factor in de communicatie. Hij meldde zich aan bij de ateliers ‘VRIJDAG’ in Groningen, het Harens kunstcentrum en bij ateliers in zijn omgeving Haren. Na aanvankelijk ceramiek en schilderen te hebben uitgeprobeerd, ontdekte hij de houtsnede als zijn medium. Als uitgangspunt gebruikt hij zijn foto-impressies of eigen schetsen, die hij opdoet bij zijn tochten per auto, fiets of lopend. Zijn speciale aandacht heeft de lichtval in de verschillende jaargetijden en het uur van de dag. Ook gebruikt hij krantenfoto’s als inspiratie, waarbij hij vanuit een eigen visie het beeldmateriaal verwerkt.

Pieter Bouwkamp (publiekswinnaar)

Pieter Bouwkamp (1977, Groningen) fotografeerde vanaf zijn 15e met de camera van zijn vader en als autodidact ontwikkelt hij zich tot de fotograaf die hij nu is. Kunst is voor hem erg belangrijk als visuele taal en de ultieme manier om een stukje van zijn innerlijke beleving te delen met de wereld om hem heen. Straatfotografie is hierbij zijn specialisme dat hem de vrijheid geeft om het mysterieuze in de dagelijkse realiteit uit te beelden. Spiegelende oppervlakken, diepe schaduwen en pockets van licht spelen een belangrijke rol in zijn werk. De mensen in het straatbeeld, bij voorkeur afgebeeld als silhouet zorgen voor een verhalend aspect.

https://www.pieterbouwkamp.nl/

Kunstcongres 2018/2019

Tussen 15 oktober 2018 en 11 maart 2019 was de achtste editie van het Kunstcongres met perspectief met vijf regionale Kunstcongressen i.s.m. publieke en private samenwerkingspartners. Voor vragen en opmerkingen over het Kunstcongres kun je contact opnemen via kunstcongres@uwv.nl. Bij interesse in het kopen/huren van kunst kun je contact opnemen met de kunstenaar of via klantenservice@kunst.nl. Kijk voor meer informatie op https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres.

Bekijk de foto's
Bekijk de foto's
Bekijk de foto's
Heb je een vraag?

Verplicht veld